Рецепт: Лимонний пиріг-перевертень

Рецепт: Лимонний пиріг-перевертень
3.7
(10)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога-перевертня:

  • 3 яйця
  • 200 гр цукру
  • 200 гр борошна
  • 180 гр вершкового масла
  • 50 мл лимонного соку
  • 50 мл молока
  • щіпка ваніліну
  • 1,5 ч.л. тертої цедри лимона
  • 1 ч. л. розпушувача

Лимонна начинка для пирога-перевертня:

  • 150 гр цукру
  • 2 середні лимони
  • 50 гр вершкового масла

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати на шматочки і залишити на 15 хвилин при  кімнатній температурі.
  2. Духовку розігріти до 170/180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером.
  3. Вершкове масло збити до пишності на високій швидкості міксером. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати до його повного розчинення ще 3-4 хвилини.
  4. Не перестаючи збивати масляний крем, вбити по одному яйця, змішуючи до однорідності.  після кожного.
  5. Додати в масляно-яєчну масу терту лимонну цедру, свіжий сік і ванілін, ретельно перемішати.
  6. Борошно просіяти через сито з розпушувачем в окрему миску та розмішати.
  7. Поступово ввести половину сухої суміші, масляний крем і вимішати лопаткою чи міксером на низькій швидкості до однорідного стану.
  8. Потім влити тонкою цівкою трохи тепле молоко (збиваючи тісто міксером на низькій швидкості), змішувати до однорідності. Ввести борошняну суміш, що залишилася, і вимішати лопаткою до однорідності.
  9. У каструлі з товстим дном чи сковороді з'єднати цукор з маслом (для начинки) і поставити на невеликий вогонь.
  10. Готувати карамель на слабкому вогні до розчинення цукру, безперервно помішуючи.
  11. Потім збільшити вогонь і готувати карамель до появи бурштинового відтінку, безперервно помішуючи.
  12. Зняти каструлю з вогню, перелити карамель у форму і рівномірно викласти поверх неї лимони (їх потрібно вимити в теплій воді і порізати кружальцями близько 3-5 мм завтовшки).
  13. Залити лимони з карамеллю, тістом та відправити у розігріту духовку.
  14. Готувати пиріг-перевертень із лимонами приблизно 45 хвилин.
  15. Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити до повного охолодження.
  16. Перевернути лимонний пиріг на велику тарілку, нарізати шматочками порційними і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей лимонний пиріг-перевертень - ідеальна солодка випічка для будь-якого чаю або кави. За бажанням, можна додати до тіста більше лимонної цедри для більш насиченого смаку. Лимони додають соковитість та кислуватість.