Рецепт рогаликів з маком
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для рогаликів з маком:
- 450 гр борошна
- 250 гр маргарину або вершкового масла
- 200 гр сметани
- пів-ч.л. соди
Макова начинка для рогаликів:
- 120 гр маку
- 4 ст. цукру
- 50-60 мл молока чи води
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Просіяти в миску близько 300-350 г борошна, натерти до неї на тертці маргарин і ретельно розтерти його з борошном руками в крихту.
- Додати соду, швидко перемішати. Додати сметану і вимісити дуже м'яке тісто, що не липне до рук.
- Поступово ввести борошно, що залишилося (бажано просіюючи його через сито), вимісити туге тісто на поверхні, присипаній борошном.
- Для тіста може знадобитися трохи більше або менше борошна. Обернути кулю харчовою плівкою та прибрати на півгодини у холодильник.
- Тим часом приготувати макову начинку для рогаликів. Мак подрібнити за допомогою кавомолки або розтерти власноруч у ступці до появи макового молочка.
- Залити перетертий мак окропом, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Потім додати цукор, ванілін і ретельно перемішати.
- Вийняти тісто з холодильника і розкатати пласт близько 1 мм завтовшки (для зручності можна спочатку розкатати половину тіста).
- Нарізати шар довгими ромбами, а потім трикутниками, покласти в основу кожного 1 ч.л. макової начинки. Згорнути рогалики до вузького боку так, щоб начинка виявилася всередині.
- Деко застелити пергаментним папером і перекласти на нього рогалики, за бажанням їх можна змастити молоком або збитим жовтком (можна з'єднати молоко з жовтком).
- Поставити деко в розігріту до 180С духовку.
- Випікати рогалики із маком протягом 15 хвилин. Вийняти деко і залишити до повного охолодження.
- Обсипати охолоджені макові рогалики цукровою пудрою і подавати. Приємного чаювання!
Рогалики з маком є чудовим варіантом для тих, хто любить випічку, але не хоче проводити багато часу на кухні. Цей рецепт дозволяє швидко і легко приготувати смачну випічку, яка стане чудовим десертом під час чаю або кави. Крім того, рогалики з маком можна зберігати в герметичному контейнері на кілька днів, що робить їх ідеальним варіантом для пригощання гостей або подорожей. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком випічки вдома!