Рецепт рогаликів з маком

Рецепт рогаликів з маком
4.8
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для рогаликів з маком:

  • 450 гр борошна
  • 250 гр маргарину або вершкового масла
  • 200 гр сметани
  • пів-ч.л. соди

Макова начинка для рогаликів:

  • 120 гр маку
  • 4 ст. цукру
  • 50-60 мл молока чи води
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Просіяти в миску близько 300-350 г борошна, натерти до неї на тертці маргарин і ретельно розтерти його з борошном руками в крихту.
  2. Додати соду, швидко перемішати. Додати сметану і вимісити дуже м'яке тісто, що не липне до рук.
  3. Поступово ввести борошно, що залишилося (бажано просіюючи його через сито), вимісити туге тісто на поверхні, присипаній борошном.
  4. Для тіста може знадобитися трохи більше або менше борошна. Обернути кулю харчовою плівкою та прибрати на півгодини у холодильник.
  5. Тим часом приготувати макову начинку для рогаликів. Мак подрібнити за допомогою кавомолки або розтерти власноруч у ступці до появи макового молочка.
  6. Залити перетертий мак окропом, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Потім додати цукор, ванілін і ретельно перемішати.
  7. Вийняти тісто з холодильника і розкатати пласт близько 1 мм завтовшки (для зручності можна спочатку розкатати половину тіста).
  8. Нарізати шар довгими ромбами, а потім трикутниками, покласти в основу кожного 1 ч.л. макової начинки. Згорнути рогалики до вузького боку так, щоб начинка виявилася всередині.
  9. Деко застелити пергаментним папером і перекласти на нього рогалики, за бажанням їх можна змастити молоком або збитим жовтком (можна з'єднати молоко з жовтком).
  10. Поставити  деко в розігріту до 180С духовку.
  11. Випікати рогалики із маком протягом 15 хвилин. Вийняти деко і залишити до повного охолодження.
  12. Обсипати охолоджені макові рогалики цукровою пудрою і подавати. Приємного чаювання!

Рогалики з маком є чудовим варіантом для тих, хто любить випічку, але не хоче проводити багато часу на кухні. Цей рецепт дозволяє швидко і легко приготувати смачну випічку, яка стане чудовим десертом під час чаю або кави. Крім того, рогалики з маком можна зберігати в герметичному контейнері на кілька днів, що робить їх ідеальним варіантом для пригощання гостей або подорожей. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком випічки вдома!