Пиріг з гарбузом та рисом

Пиріг з гарбузом та рисом
4.0
(8)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для дріжджового тіста:

  • близько 500 г борошна
  • 250 мл молока
  • 200 г маргарину
  • 7 г сухих дріжджів
  • 1 ч.л. цукру
  • 1/3 ч.л. солі

Для начинки з гарбуза та рису:

  • 400 г м'якоті гарбуза
  • 100 г сухого рису
  • 4 ст.л. цукру
  • 100 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Розтерти дріжджі з цукром і сіллю, додати близько 150 мл теплого молока (35-40°C) та добре перемішати. Накрити підготовлену суміш харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин в теплому місці, щоб опара почала пінитися. За цей час порізати маргарин на шматочки та також залишити його у теплому місці, щоб він розтав.
  2. Додати до опари решту теплого молока, добре перемішати і поступово додавати борошно. Додати м'який маргарин і замішувати тісто руками на столі, присипаному борошном. При необхідності додавати трохи борошна або молока.
  3. Накрити дріжджове тісто харчовою плівкою або рушником і залишити на 1-1,5 години в теплому місті.
  4. Після того, як тісто збільшилось в 2 рази, його потрібно обім'яти, накрити знову і залишити на ще одну годину.
  5. Поки тісто підіймається, можна підготувати начинку. Для цього гарбуз очистити від шкірки та насіння, порізати м’якоть на кубики невеликого розміру. Рис промити та варити у великій каструлі з підсоленою водою протягом 15-20 хвилин до напівготовності, потім злити воду та залишити остудитися. Суміш гарбуза, рису, цукру та інших інгредієнтів перемішати разом.
  6. Розкатати більшу частину тіста у великий пласт і покласти його на дно форми для випічки, змащену рослинною олією та присипану борошном. На тісто покласти весь наповнювач, а краї круга тіста покласти зверху начинки.
  7. Розкатати решту тіста, покласти на начинку і добре затиснути краї верхнього та нижнього шарів тіста разом. У центрі зробити отвір для виходу пару. Після цього пиріг потрібно випікати приблизно 1 годину при температурі 180°C.
  8. Після випікання вийняти форму, змастити поверхню пирога вершковим маслом та нарізати решту масла на шматочки і покласти в отвір для виходу пару на начинку. Знову поставити пиріг у духову шафу на 10 хвилин. Потім вимкнути духовку, вийняти пиріг та залишити на 10-15 хвилин, щоб трохи охолонув.
  9. Нарізати дріжджовий пиріг з гарбузом та рисом на порційні кусочки та подавати. Цей пиріг дуже смачний та ситний і може стати чудовою альтернативою звичайним десертам. Він також може бути гарним вибором для того, щоб порадувати гостей на будь-якому святі або вечірці.

Якщо ви хочете трохи удосконалити цей рецепт, можна додати до начинки горіхи або інші фрукти, які ви любите. Також, замість сухих дріжджів можна використовувати свіжі, але у цьому випадку їх треба додавати в тісто у більшій кількості.

Не забудьте приготувати цей дріжджовий пиріг з гарбузом та рисом і насолоджуватися його смаком з вашою родиною та друзями!