Рецепт: Шоколадний торт з вареним згущеним молоком
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для торта:
- 5 яєць
- 200 гр цукру
- 80 гр борошна
- 80 гр крохмалю
- 50 гр какао-порошку
- 2 ч. л. розпушувача
Крем із вареного згущеного молока для шоколадного торта:
- 600 гр сметани 25-30%
- 400 гр вареного згущеного молока
- 1 пачка сухої суміші для шоколадного крему чи пудингу (70 гр) або 50 мл вершків 20% + 1,5 ч.л. розчинної кави
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску і залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Борошно просіяти через сито разом із крохмалем, какао-порошком та розпушувачем, розмішати.
- Духовку розігріти до 180/200С, круглу форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом і присипати борошном.
- Збити яйця міксером на високій швидкості до утворення піни, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 5-6 хвилин до утворення світлої та пишної маси.
- Поступово всипати до яєчної маси суху суміш і вимішати лопаткою (вимішувати якнайменше, щоб у тісті залишилося більше повітря). Перелити тісто у форму і поставити в розігріту духовку.
- Випікати шоколадний бісквіт протягом півгодини до готовності (орієнтуйтеся на духовку).
- Вийняти форму, дістати з неї бісквіт і повністю його остудити на решіткі.
- Після остигання розрізати бісквіт вздовж на 3 рівні частини, за бажанням просочити їх невеликою кількістю сиропу/кави з коньяком/лікером/солодким чаєм.
- Приготувати крем із вареного згущеного молока, для шоколадного торта. Варене згущене молоко з'єднати в мисці з вмістом пакетика (для шоколадного пудингу) і сметаною, збивати на високій або середній швидкості міксером приблизно 3 хвилини до однорідності і пишності.
- Якщо ви замінюєте суху суміш для приготування шоколадного крему, вершками, їх потрібно підігріти до гарячої температури, з'єднати з кавою та розмішати до повного розчинення сухого залишку.
- Отриману суміш, можна використовувати для приготування крему після її повного остигання.
- Промазати кожен корж кремом і скласти їх стопкою, верх торта можна прикрасити тертим або розтопленим шоколадом, бізе, розкришеним бісквітом , глазур'ю або подрібненими горіхами.
- Залишити шоколадний торт з вареним згущеним молоком на 4-6 годин (що довше - тим краще) в холодильнику для просочення. Вийняти готову страву з холодильника, нарізати шматочками порційними і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей рецепт можна змінити, додавши свої улюблені інгредієнти, такі як горіхи, фрукти або ягоди, щоб створити щось оригінальне та унікальне. Також, щоб зробити цей торт більш корисним, можна використовувати натуральний какао-порошок та варене згущенене молоко без додавання цукру. А якщо ви не хочете використовувати згущене молоко, замість неї можна взяти крем-сир або маскарпоне.
Шоколадний торт з вареним згущене молоко - це чудовий вибір для будь-якої вечірки або свята. Його простота та неймовірний смак зроблять його хітом на будь-якому столі. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся цим десертом зі своїми близькими та друзями.