Пісочний пиріг з вишнею
Кухня
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- 150 г борошна
- 80 г вершкового масла
- 1 жовток яйця
- 1-2 ст.л. цукру
- 1-2 ст.л. льодяної води
- 1/3 ч.л. солі
Для начинки:
- 150-200 г вишні
- 100 г сметани 20%
- 1 яйце
- 60 г цукру
- 1 ст.л. крохмалю з гіркою
- дрібка ваніліну
Рецепт приготування:
- У мисці змішати борошно, цукор та сіль. Додати натерте на терці масло та розтерти в крихту. Додати жовток яйця та змішати.
- Додати льодяну воду та замісити тісто, яке не липне до рук. Завернути пісочне тісто в харчову плівку та поставити в холодильник на пів години.
- Розігріти духовку до 200 градусів. Приготувати форму для запікання та пергаментний папір.
- Розкатати тісто в диск товщиною близько 0,3-0,5 см та покласти у форму для запікання, утворивши борти. Покласти на тісто пергаментний папір та насипати зверху стакан рису, гороху або чечевиці, щоб утримати тісто під час випікання. Поставити у разогріту духовку на 15 хвилин.
- Поки тісто запікається, підготувати начинку. Промити та очистити вишню від кісточок. У іншій мисці змішати сухі інгредієнти для начинки, додати сметану та змішати венчиком. Вбити яйце та добре перемішати, доки маса не буде однорідною.
- Вийняти з духовки тісто, зняти пергаментний папір з рисом/горохом/чечевицею. Покласти вишню на пісочний корж та рівномірно покрити сметанним кремом. Поставити у духовку на 20 хвилин, до отримання золотистого кольору.
- Вийняти пиріг з духовки та залишити до повного остигання. Можна подавати до столу або залишити у холодильнику на ніч, щоб начинка добре просочилася. Смачного!
Цей пиріг з вишнею та сметанним кремом - ідеальний варіант для вечері з друзями або сімейного застілля. Ароматний та соковитий, він точно не залишить байдужим нікого. Також цей десерт можна приготувати з різними фруктами, такими як яблука, персики чи абрикоси, в залежності від смакових уподобань. Спробуйте цей рецепт та порадуйте своїх близьких смачним та оригінальним десертом!