Пиріг з картоплею та цибулею
Час приготування:
120 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г борошна
- 4 картоплини
- 1 велика цибулина
- 350 мл чистої води
- 100-120 мл рослинної олії
- 25 г свіжих дріжджів
- 2-3 зубчики часнику
- 1,5 ч.л. цукру
- 0,5 ч.л. солі
- чорний перець за смаком
Рецепт приготування:
- Розтерти дріжджі з цукром, додати наполовину теплої води приблизно 40 °C, розтерти і накрити харчовою плівкою. Залишити дріжджову закваску в теплому місці на 15-20 хвилин.
- Поступово додавати половину борошна, влити залишок води такої ж температури. Додати другу половину борошна, ложкою влити рослинну олію і замісити м'яке тісто, яке не прилипає до рук.
- Покрити його легким і трохи вологим рушником, залишити протягом 1 години в теплому місці (30 °C). Після вказаного часу розмісити тісто руками, накрити плівкою або рушником і залишити протягом півгодини в теплі.
- Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками, цибулю також очистити і нарізати півкільцями. Тісто розділити на 2 частини у співвідношенні 3:2.
- Розкатати частину тіста на листі або формі для випікання, попередньо змастивши її рослинною олією. Сформувати невеликі бортики.
- Викласти на шар тіста, як доміно, картоплю, чергуючи її з цибулею. Очищені зубчики часнику пропустити через часничницю і рівномірно покрити начинку. Посолити, поперчити за смаком і покропити рослинною олією.
- Розкатати залишок тіста, накрити начинку, з'єднати з нижнім шаром тіста по краях і зробити зверху отвір для виходу пари. Залишити лист з пирогом на півгодини в теплому місці.
- Випікати дріжджовий пиріг з картоплею та цибулею приблизно 30-40 хвилин при 180 °C. Вийняти готовий пиріг з духовки, змазати водою і накрити легким рушником. Дати йому "відпочити" приблизно 20 хвилин. Готовий пиріг смачний як теплий, так і охолоджений. Смачного!
Цікавий факт:
Дріжджовий пиріг є популярною стравою у багатьох кухнях світу. Цей рецепт поєднує класичну комбінацію картоплі і цибулі, створюючи неповторний смаковий дует. Ви можете експериментувати, додавши до начинки свої улюблени трав'яни приправи або сир. Пиріг також чудово підходить для сімейного обіду або святкового столу. Насолоджуйтесь!