Смаколики - Слойки з кремом

Смаколики - Слойки з кремом
4.5
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста (не дріжджового)
  • 300 мл молока
  • 100 гр цукру
  • 2 яйця (жовтка)
  • 50 гр крохмалю
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Листкове тісто вийняти з морозилки і залишити розморожуватися. Тим часом приготувати заварний крем для слойок. Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь. Жовтки відокремити від білків.
  2. Коли молоко стане гарячим, додати 50 гр цукру, весь ванільний цукор і розмішати до повного розчинення. Жовтки з'єднати з крохмалем і цукром, що залишився, збити виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
  3. Щойно підсолоджене молоко почне кипіти, зменшити вогонь і влити трохи гарячого молока в жовткову суміш, знову збити. Потім, безперервно помішуючи крем ложкою, влити в нього жовткову суміш.
  4. Проварити заварний крем протягом 1-2 хвилин при слабкому кипінні до загустіння. Потім зняти каструлю з вогню і залишити остигати на 5-10 хвилин. При цьому якомога частіше помішувати крем, щоб він не покрився плівкою.
  5. Потім накрити харчовою плівкою каструлю і залишити крем до повного охолодження. Тісто розділити на дві частини, розкачати кожну половину в пласт завдовжки 40 см і завширшки близько 20.
  6. Нарізати кожен пласт на 6 рівних квадратів зі стороною 10 см. Загорнути крем у слойку таким чином: відступаючи приблизно 1 см від краю, зробити розріз за формою квадрата (тобто вирізати у великому квадраті квадрат зі стороною близько 9 см). Але, при цьому потрібно залишити посередині кожного боку по 1 см тіста нерозрізаним.
  7. Покласти в центр квадрата 1-2 ч.л. заварного крему. Над кремом спочатку з'єднати один кут великого квадрата з протилежним, а потім інший. Має вийти слойка, як на фото. Таким чином загорнути всі слойки з кремом, духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером.
  8. Випікати слойки з кремом близько 20 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко, перекласти слойки на тарілку, викласти наступну партію тістечок і також спекти їх до готовності. Подавати готові слойки з листкового тіста з кремом можна як теплими, так і остиглими. Приємного чаювання!

Українська кухня багата на різноманітні смаколики, і слойки з кремом є однією з них. Це печиво, яке можна знайти на багатьох святкових столах українців. Вони чудово пасують для чаювання чи кави, а також можуть стати солодким десертом після обіду чи вечері. Здоров'ям на користь, ці слойки готуються зі свіжим тістом і натуральним кремом, що надає їм неперевершеного смаку. Ароматне та смачне поєднання хрусткого тіста з ніжним заварним кремом розкриється в кожній крапельці. Приготуйте ці смачні слойки з кремом і порадуйте своїх близьких чудовим домашнім десертом.