Печиво з творогу та сметани

Печиво з творогу та сметани
3.7
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100 гр вершкового масла
  • 100 гр твердого сиру
  • 100 гр сметани
  • 5 ст.л. борошна
  • 30 гр творогу
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Близько 25 гр вершкового масла з'єднати з сиром і сметаною. Залишити суміш у теплі на 10-15 хвилин, щоб масло тануло м'яким, а потім ретельно розтерти масу виделкою. Сир натерти на тертці.
  2. Борошно просіяти разом із сіллю через сито і розмішати. Вершкове масло, що залишилося, дрібно порізати або натерти на великій тертці в борошняну суміш. Гарненько розтерти борошняну суміш у крихту. Додати тертий сир і ще раз розтерти.
  3. Підмішати до борошняної крихти сметанно-сиркову суміш і вимісити однорідне тісто до гладкості. Обернути тісто харчовою плівкою і відправити в холодильник мінімум на 2 години. Бажано залишити тісто в холодильнику на 4 або навіть 6 годин.
  4. Через зазначений час застелити деко пергаментним папером, духовку розігріти до 200С, стіл або іншу робочу поверхню присипати борошном. Викласти тісто на присипану борошном поверхню і розкачати його в пласт близько 0,5 см завтовшки.
  5. Розрізати пласт тіста з сиру і сметани на 5-6 рівних частин і скласти їх стопкою на деко. Розкатати стопку шматків тіста в тонкий пласт тіста приблизно 5 мм завтовшки. Розрізати пласт невеликими квадратами і відправити деко в розігріту духовку.
  6. Випікати печиво з творогу та сметани до рум'яності приблизно 10-15 хвилин. Вийняти деко, залишити на 15-20 хвилин остигати. Творожне листкове печиво стає смачнішим, коли вистигає. Приємного чаювання!

Печиво з творога та сметани - це ідеальний варіант для чаю або кави. Його ніжний смак і хрустке, розсипчасте печиво стане улюбленим десертом для всієї родини. Замість твердого сиру можна використовувати різні сорти сиру, щоб змінити смак печива. Також можна прикрасити печиво глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Насолоджуйтеся цим чудовим десертом!