Печиво на пиві
Кухня
Інгредієнти:
- 180-200 гр борошна
- 100 гр маргарину або вершкового масла
- 50 мл світлого пива
- 3 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі (неповна)
Рецепт приготування страви:
- Маргарин або вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Дати розтопленому маргарину повністю охолонути. Борошно просіяти через сито разом із сіллю і розмішати.
- До остиглого маргарину додати пиво і збити виделкою/вінчиком. Підмішати борошняну суміш і вимісити однорідне тісто. Обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник. Тісто на пиві для печива має відлежатися в холодильнику приблизно півгодини-годину.
- Потім вийняти його з холодильника, зняти плівку і розкачати в пласт близько 1 см завтовшки. Засипати рівномірно тісто цукром і пройтися по ньому качалкою. Розрізати пласт тіста на пиві приблизно на 6 рівних частин. Духовку розігріти до 180С.
- Деко застелити пергаментним папером, скласти шматки тіста на деко стопкою. Знову розкачати всі шари тіста в тонкий пласт, розподілити його рівномірно по всьому листу. Розрізати пласт тіста порційними квадратами, ромбами або іншою формою і відправити в розігріту духовку.
- Випікати печиво на пиві приблизно 10 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко, остаточно розрізати ножем печиво на шматочки за наміченим раніше розрізом. Печиво на пиві можна подавати і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Печиво має довгу історію, і було знайдено докази, що перші його варіанти випікали в Стародавньому Єгипті близько 4000 років тому. Цей витончений десерт завжди був символом розкоші та гостинності. Він став невід'ємною частиною багатьох культур і традицій і досі тішить нас своїм неперевершеним смаком.