Печиво на пиві

Печиво на пиві
3.3
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 180-200 гр борошна
  • 100 гр маргарину або вершкового масла
  • 50 мл світлого пива
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі (неповна)

Рецепт приготування страви:

  1. Маргарин або вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Дати розтопленому маргарину повністю охолонути. Борошно просіяти через сито разом із сіллю і розмішати.
  2. До остиглого маргарину додати пиво і збити виделкою/вінчиком. Підмішати борошняну суміш і вимісити однорідне тісто. Обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник. Тісто на пиві для печива має відлежатися в холодильнику приблизно півгодини-годину.
  3. Потім вийняти його з холодильника, зняти плівку і розкачати в пласт близько 1 см завтовшки. Засипати рівномірно тісто цукром і пройтися по ньому качалкою. Розрізати пласт тіста на пиві приблизно на 6 рівних частин. Духовку розігріти до 180С.
  4. Деко застелити пергаментним папером, скласти шматки тіста на деко стопкою. Знову розкачати всі шари тіста в тонкий пласт, розподілити його рівномірно по всьому листу. Розрізати пласт тіста порційними квадратами, ромбами або іншою формою і відправити в розігріту духовку.
  5. Випікати печиво на пиві приблизно 10 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко, остаточно розрізати ножем печиво на шматочки за наміченим раніше розрізом. Печиво на пиві можна подавати і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного! 

Печиво має довгу історію, і було знайдено докази, що перші його варіанти випікали в Стародавньому Єгипті близько 4000 років тому. Цей витончений десерт завжди був символом розкоші та гостинності. Він став невід'ємною частиною багатьох культур і традицій і досі тішить нас своїм неперевершеним смаком.