Шоколадне пісочне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр борошна
- 170 гр вершкового масла
- 100 гр чорного шоколаду
- 50 гр цукрової пудри
- щіпка меленої кориці та ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло порізати на невеликі шматочки і залишити на 10-15 хвилин в кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Шоколад дрібно посікти, скласти в миску і поставити на водяну баню. Помішуючи, нагрівати шоколад до повного розплавлення.
- Зняти миску з водяної лазні та залишити шоколад остигати (при цьому періодично помішувати його). Збити масло міксером на високих оборотах до пишності. Не перестаючи збивати масло, всипати цукрову пудру і змішувати ще хвилину.
- Збиваючи масляний крем міксером, влити до нього тонкою цівкою розтоплений шоколад. Просіяти через сито борошно і підмішати до масляно-шоколадного крему, вимісити тісто густе і обернути його харчовою плівкою. Відправити пісочне шоколадне тісто для печива на 15-20 хвилин у холодильник (можна залишити до півгодини).
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Вийняти тісто з холодильника, зняти плівку і розкатати тісто на присипаній борошном поверхні пласт близько 1 см товщини. Вирізати з тіста фігурки будь-якими формами для печива або склянкою, викласти вироби на деко.
- Випікати шоколадне пісочне печиво протягом 15 хвилин. Вийняти деко і зняти гаряче печиво на тарілку, дати йому повністю охолонути і прикрасити на свій смак (кондитерською посипкою або цукровою пудрою). Приємного чаювання!
Шоколадне печиво пісочне ідеально підходить для чаювання в будь-який час дня. Ця десертна страва чудово поєднується з чаєм, кавою або гарячим какао. Крім того, ви можете прикрасити печиво у різних формах та використовувати його на дитячих святах, днях народження та інших урочистих заходах.