Рецепт творожних капкейків зі вершково-творожним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Творожні капкейки:
- 3 яйця
- 200 гр творогу
- 200 гр цукру
- 200 гр борошна
- 150 гр вершкового масла
- 10 гр розпушувача або 1/3 ч. л. соди
Творожний крем для панкейків:
- 150 гр творогу 18% (бажано пастоподібного)
- 150 гр вершкового масла
- 140 гр цукрової пудри
- 50 мл вершків 25-35%
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Приготувати творожні капкейки. Масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння і остудити до кімнатної температури. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем в окрему миску та розмішати.
- Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Збити яйця міксером до утворення піни і всипати тонкою цівкою цукор. Збивати яєчний крем до побіління та збільшення у 3 рази близько 5 хвилин на високій швидкості.
- Не перестаючи збивати, додати розтоплене масло. З'єднати отриману масу з творогом і збити за допомогою блендера або міксера до однорідності. Підмішати до творожної маси просіяну борошняну суміш і вимішати лопаткою.
- Форми для кексів змастити маслом і присипати борошном (силіконові просто збризкати водою), розкласти по них тісто (не більше, ніж на 2/3 від об'єму) і відправити в розігріту до 180С духовку. Випікати творожні капкейки до рум'яності близько 25 хвилин.
- Вийняти форми з духовки, дати охолонути близько 5-10 хвилин. Вийняти кекси з форм і залишити до повного охолодження. Приготувати творожний крем для капкейків. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку.
- Вершкове масло порубати на шматочки невеликого розміру і залишити на 15 хвилин в теплі, щоб воно підтало. Творог з'єднати з вершками та збити блендером або міксером до пишності. Вершкове масло збити міксером на високих оборотах до пишності.
- Не перестаючи збивати його, поступово всипати цукрову пудру і ванільний цукор, збивати ще 3-5 хвилин. З'єднати сирну масу з масляним кремом і збити за допомогою блендера або міксера на високій швидкості.
- Наповнити творожним кремом кондитерський шприц або мішок і прикрасити їм охолоджені капкейки. Верх виробів можна прикрасити тертим шоколадом, кокосовою стружкою або кондитерською посипкою. Приємного чаювання!
Ці творожні капкейки з вершково-творожним кремом - це прекрасний вибір для десерту на будь-яку випадкову зустріч з друзями або родиною, або для пригощання гостей. Їх можна легко приготувати за допомогою цього простого рецепту та інгредієнтів, які є у кожному домі.