Рецепт творожних капкейків зі вершково-творожним кремом

Рецепт творожних капкейків зі вершково-творожним кремом
4.3
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Творожні капкейки:

  • 3 яйця
  • 200 гр творогу
  • 200 гр цукру
  • 200 гр борошна
  • 150 гр вершкового масла
  • 10 гр розпушувача або 1/3 ч. л. соди

Творожний крем для панкейків:

  • 150 гр творогу 18% (бажано пастоподібного)
  • 150 гр вершкового масла
  • 140 гр цукрової пудри
  • 50 мл вершків 25-35%
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати творожні капкейки. Масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння і остудити до кімнатної температури. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем в окрему миску та розмішати.
  2. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Збити яйця міксером до утворення піни і всипати тонкою цівкою цукор. Збивати яєчний крем до побіління та збільшення у 3 рази близько 5 хвилин на високій швидкості.
  3. Не перестаючи збивати, додати розтоплене масло. З'єднати отриману масу з творогом і збити за допомогою блендера або міксера до однорідності. Підмішати до творожної маси просіяну борошняну суміш і вимішати лопаткою.
  4. Форми для кексів змастити маслом і присипати борошном (силіконові просто збризкати водою), розкласти по них тісто (не більше, ніж на 2/3 від об'єму) і відправити в розігріту до 180С духовку. Випікати творожні капкейки до рум'яності близько 25 хвилин.
  5. Вийняти форми з духовки, дати охолонути близько 5-10 хвилин. Вийняти кекси з форм і залишити до повного охолодження. Приготувати творожний крем для капкейків. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку.
  6. Вершкове масло порубати на шматочки невеликого розміру і залишити на 15 хвилин в теплі, щоб воно підтало. Творог з'єднати з вершками та збити блендером або міксером до пишності. Вершкове масло збити міксером на високих оборотах до пишності.
  7. Не перестаючи збивати його, поступово всипати цукрову пудру і ванільний цукор, збивати ще 3-5 хвилин. З'єднати сирну масу з масляним кремом і збити за допомогою блендера або міксера на високій швидкості.
  8. Наповнити творожним кремом кондитерський шприц або мішок і прикрасити їм охолоджені капкейки. Верх виробів можна прикрасити тертим шоколадом, кокосовою стружкою або кондитерською посипкою. Приємного чаювання!

Ці творожні капкейки з вершково-творожним кремом - це прекрасний вибір для десерту на будь-яку випадкову зустріч з друзями або родиною, або для пригощання гостей. Їх можна легко приготувати за допомогою цього простого рецепту та інгредієнтів, які є у кожному домі.