Печиво "Хризантеми": простий та смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- ~ 400 гр борошна
- 250 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
- 3 яйця
- 200 гр цукру
- 0,5 ч.л. соди (гашеної лимонним соком або оцтом)
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло порізати на невеликі шматочки, скласти в миску і залишити на 15-20 хвилин в кімнатній температурі. Через вказаний час вбити сирі яйця в окрему миску і збити до пишності міксером.
- Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати близько 5 хвилин на високій швидкості. Соду погасити оцтом або лимонним соком, додати до яєчного крему і перемішати.
- Збиваючи яєчну масу міксером на високих оборотах, потроху додати вершкове масло і збивати ще 1-2 хвилини до однорідної консистенції. Просіяти через сито борошно, підмішати до отриманої маси, вимісити м'яке тісто, яке не липне до рук (при необхідності додати ще трохи борошна).
- Обернути пісочне тісто харчовою плівкою та відправити на 20-30 хвилин у холодильник. Застелити деко пергаментним папером, духовку розігріти до 200С. Розділити тісто на дві рівні частини, одну обгорнути плівкою і повернути в холодильник.
- Другу половину тіста розкатати в ковбаску та пропустити через м'ясорубку. Знімати невеликими порціями отриманий фарш з м'ясорубки і викладати печиво на деко. Випікати печиво Хризантеми з півгодини до легкої рум'яності.
- Вийняти деко, зняти готове печиво на тарілку, пропустити тісто, що залишилося, через м'ясорубку і викласти вироби на деко, поставити випікатися до готовності. За бажанням можна обсипати готове печиво цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Це печиво відмінно підходить як для домашнього використання, так і для спеціальних випадків, таких як свята, дні народження та вечірки. Його можна прикрасити декоративними елементами або залити глазур'ю для створення більш яскравого ефекту.