Печиво "Хризантеми": простий та смачний рецепт

Печиво "Хризантеми": простий та смачний рецепт
4.3
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • ~ 400 гр борошна
  • 250 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 3 яйця
  • 200 гр цукру
  • 0,5 ч.л. соди (гашеної лимонним соком або оцтом)

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло порізати на невеликі шматочки, скласти в миску і залишити на 15-20 хвилин в кімнатній температурі. Через вказаний час вбити сирі яйця в окрему миску і збити до пишності міксером.
  2. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати близько 5 хвилин на високій швидкості. Соду погасити оцтом або лимонним соком, додати до яєчного крему і перемішати.
  3. Збиваючи яєчну масу міксером на високих оборотах, потроху додати вершкове масло і збивати ще 1-2 хвилини до однорідної консистенції. Просіяти через сито борошно, підмішати до отриманої маси, вимісити м'яке тісто, яке не липне до рук (при необхідності додати ще трохи борошна).
  4. Обернути пісочне тісто харчовою плівкою та відправити на 20-30 хвилин у холодильник. Застелити деко пергаментним папером, духовку розігріти до 200С. Розділити тісто на дві рівні частини, одну обгорнути плівкою і повернути в холодильник.
  5. Другу половину тіста розкатати в ковбаску та пропустити через м'ясорубку. Знімати невеликими порціями отриманий фарш з м'ясорубки і викладати печиво на деко. Випікати печиво Хризантеми з півгодини до легкої рум'яності.
  6. Вийняти деко, зняти готове печиво на тарілку, пропустити тісто, що залишилося, через м'ясорубку і викласти вироби на деко, поставити випікатися до готовності. За бажанням можна обсипати готове печиво цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Це печиво відмінно підходить як для домашнього використання, так і для спеціальних випадків, таких як свята, дні народження та вечірки. Його можна прикрасити декоративними елементами або залити глазур'ю для створення більш яскравого ефекту.