Рецепт еклерів з ніжним заварним кремом

Рецепт еклерів з ніжним заварним кремом
4.0
(9)
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Заварне тісто для еклерів:

  • 4 яйця
  • 220 гр борошна
  • 150 гр вершкового масла або маргарину
  • 125 мл чистої води
  • 1/4 ч. л. солі

Заварний крем для еклерів:

  • 425 мл молока
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст. борошна
  • 1 ст. вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати заварні еклери. У каструлю з товстим дном влити воду і поставити на вогонь. У гарячу воду додати сіль, вершкове масло або маргарин і розмішати до їх повного розчинення.
  2. Після закипання зменшити вогонь і помішуючи масляну масу, всипати до неї все борошно. Швидко помішуючи тісто, нагрівати його на слабкому вогні, доки воно не почне відставати від стінок.
  3. Зняти каструлю з вогню і вимішувати тісто до тих пір, поки воно не охолоне до теплої температури. Вбити в тісто заварне сирі яйця, вимішуючи до однорідності після кожного разу.
  4. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером. Наповнити тістом кондитерський мішок і відсадити на застелене деко невеликі тістечка (можна викладати тісто ложкою - по 2 ст.л. на кожну порцію).
  5. Випікати еклери за вказаної температури приблизно 15-20 хвилин. Потім зменшити вогонь і випікати тістечка ще 25 хвилин при 160С. Вийняти деко і дати виробам повністю охолонути.
  6. Приготувати заварний крем для еклерів. Борошно всипати на суху сковороду і злегка обсмажити на середньому вогні до легкого пісочного кольору, якнайчастіше струшуючи сковороду. Просіяти борошно через сито в окрему миску.
  7. Яйця з'єднати в мисці та збити вилкою до однорідності. Підмішати борошно до яєчної суміші і вимішати вилкою до однорідності. Молоко влити у каструлю з товстим дном та поставити на вогонь.
  8. Додати в гаряче молоко цукор і розмішати. Відразу після закипання молока, зняти каструлю з вогню і влити його дуже тонким струмком у яєчне тісто, швидко розмішуючи його вінчиком.
  9. Поставити каструлю із заварним кремом на вогонь і проварити протягом 1-2 хвилин до невеликого загусання, бажано не доводячи до кипіння. Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло, ванільний цукор і ретельно перемішати.
  10. Поставити каструлю з кремом у таз із крижаною водою так, щоб крем повністю знаходився у воді, але остання не піднімалася вище бортиків каструлі. Таким чином швидко остудити крем, якнайчастіше його помішуючи. У міру нагрівання води її можна замінити на більш холодну.
  11. Охолоджені еклери наповнити заварним кремом за допомогою кондитерського шприца або розрізати навпіл і промазати кремом. Подавати тістечка із заварним кремом до столу можна відразу після приготування. Приємного чаювання!