Рецепт еклерів з ніжним заварним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Заварне тісто для еклерів:
- 4 яйця
- 220 гр борошна
- 150 гр вершкового масла або маргарину
- 125 мл чистої води
- 1/4 ч. л. солі
Заварний крем для еклерів:
- 425 мл молока
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 2 ст. борошна
- 1 ст. вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Приготувати заварні еклери. У каструлю з товстим дном влити воду і поставити на вогонь. У гарячу воду додати сіль, вершкове масло або маргарин і розмішати до їх повного розчинення.
- Після закипання зменшити вогонь і помішуючи масляну масу, всипати до неї все борошно. Швидко помішуючи тісто, нагрівати його на слабкому вогні, доки воно не почне відставати від стінок.
- Зняти каструлю з вогню і вимішувати тісто до тих пір, поки воно не охолоне до теплої температури. Вбити в тісто заварне сирі яйця, вимішуючи до однорідності після кожного разу.
- Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером. Наповнити тістом кондитерський мішок і відсадити на застелене деко невеликі тістечка (можна викладати тісто ложкою - по 2 ст.л. на кожну порцію).
- Випікати еклери за вказаної температури приблизно 15-20 хвилин. Потім зменшити вогонь і випікати тістечка ще 25 хвилин при 160С. Вийняти деко і дати виробам повністю охолонути.
- Приготувати заварний крем для еклерів. Борошно всипати на суху сковороду і злегка обсмажити на середньому вогні до легкого пісочного кольору, якнайчастіше струшуючи сковороду. Просіяти борошно через сито в окрему миску.
- Яйця з'єднати в мисці та збити вилкою до однорідності. Підмішати борошно до яєчної суміші і вимішати вилкою до однорідності. Молоко влити у каструлю з товстим дном та поставити на вогонь.
- Додати в гаряче молоко цукор і розмішати. Відразу після закипання молока, зняти каструлю з вогню і влити його дуже тонким струмком у яєчне тісто, швидко розмішуючи його вінчиком.
- Поставити каструлю із заварним кремом на вогонь і проварити протягом 1-2 хвилин до невеликого загусання, бажано не доводячи до кипіння. Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло, ванільний цукор і ретельно перемішати.
- Поставити каструлю з кремом у таз із крижаною водою так, щоб крем повністю знаходився у воді, але остання не піднімалася вище бортиків каструлі. Таким чином швидко остудити крем, якнайчастіше його помішуючи. У міру нагрівання води її можна замінити на більш холодну.
- Охолоджені еклери наповнити заварним кремом за допомогою кондитерського шприца або розрізати навпіл і промазати кремом. Подавати тістечка із заварним кремом до столу можна відразу після приготування. Приємного чаювання!