Рецепт вівсяних панкейків на сніданок
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 100 гр вівсяного борошна (або вівсяних пластівців)
- 1 яйце
- 3-4 ст. борошна
- 2-3 ст. рослинного масла
- 2 ст. крохмалю
- 1 ст. цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- 5 гр ванільного цукру
- дрібка солі
Рецепт приготування страви:
- Яйце вбити в миску, влити молоко, додати сіль, цукор, ванільний цукор і збити вінчиком до повної однорідності.
- Влити олію і ще раз збовтати до однорідності.
- Вівсяні пластівці подрібнити до стану борошна за допомогою блендера або кавомолки.
- З'єднати в мисці вівсяне борошно з пшеничним, додати крохмаль, розпушувач і просіяти через сито.
- Влити рідку масу до сухої суміші і вимішати вінчиком чи лопаткою однорідне тісто.
- Залишити вівсяне тісто для панкейків на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, не помішуючи.
- Потім поставити сковороду на вогонь і розігріти на сильному вогні.
- Влити в центр розігрітої сковороди декілька ложок тіста і зменшити вогонь до середнього.
- Смажити вівсяні панкейки на помірному вогні до рум'яності з обох боків.
- Перекласти панкейк на тарілку, на сковороду влити наступну порцію тіста і смажити до готовності.
- Таким чином просмажити оладки з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою на тарілку.
- Подавати вівсяні панкейки до столу теплими, поливаючи медом, кленовим сиропом або джемом. Смачного!
Додаткові поради:
- Якщо ви не маєте вівсяного борошна, можете змолоти вівсяні пластівці у блендері чи кавомолці до стану борошна.
- Для того, щоб панкейки вийшли більш пухкі та повітрясті, додайте у тісто ще одну чайну ложку розпушувача.
- Для збереження форми панкейків та запобігання пригоранню, можна додати на дно сковорідки трохи рослинної олії перед тим, як виливати тісто.
- Подавайте вівсяні панкейки зі свіжими фруктами або ягодами для більшого смаку.