Рецепт вівсяних панкейків на сніданок

Рецепт вівсяних панкейків на сніданок
4.3
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 100 гр вівсяного борошна (або вівсяних пластівців)
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. борошна
  • 2-3 ст. рослинного масла
  • 2 ст. крохмалю
  • 1 ст. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 5 гр ванільного цукру
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Яйце вбити в миску, влити молоко, додати сіль, цукор, ванільний цукор і збити вінчиком до повної однорідності.
  2. Влити олію і ще раз збовтати до однорідності.
  3. Вівсяні пластівці подрібнити до стану борошна за допомогою блендера або кавомолки.
  4. З'єднати в мисці вівсяне борошно з пшеничним, додати крохмаль, розпушувач і просіяти через сито.
  5. Влити рідку масу до сухої суміші і вимішати вінчиком чи лопаткою однорідне тісто.
  6. Залишити вівсяне тісто для панкейків на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, не помішуючи.
  7. Потім поставити сковороду на вогонь і розігріти на сильному вогні.
  8. Влити в центр розігрітої сковороди декілька ложок тіста і зменшити вогонь до середнього.
  9. Смажити вівсяні панкейки на помірному вогні до рум'яності з обох боків.
  10. Перекласти панкейк на тарілку, на сковороду влити наступну порцію тіста і смажити до готовності.
  11. Таким чином просмажити оладки з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою на тарілку.
  12. Подавати вівсяні панкейки до столу теплими, поливаючи медом, кленовим сиропом або джемом. Смачного!

Додаткові поради:

  • Якщо ви не маєте вівсяного борошна, можете змолоти вівсяні пластівці у блендері чи кавомолці до стану борошна.
  • Для того, щоб панкейки вийшли більш пухкі та повітрясті, додайте у тісто ще одну чайну ложку розпушувача.
  • Для збереження форми панкейків та запобігання пригоранню, можна додати на дно сковорідки трохи рослинної олії перед тим, як виливати тісто.
  • Подавайте вівсяні панкейки зі свіжими фруктами або ягодами для більшого смаку.