Рецепт млинців із висівок

Рецепт млинців із висівок
3.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 180 мл чистої води (окропу)
  • 4 ст.л. крохмалю
  • 3 ст.л. висівок (бажано вівсяних)
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. рослинної олії
  • 1/4 ч.л. соди
  • щіпка солі
  • дрібка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Кефір з'єднати з висівками, розмішати і залишити на годину-дві в кімнатній температурі. Бажано залишити висівки набухати на ніч у холодильнику. Яйця вбити в окрему миску, додати сіль із цукром, ваніліном і збити виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
  2. Змішати набряклі висівки в кефірі з яєчною масою. Соду всипати в склянку, залити окропом і відразу ж влити отриману суміш у тісто, інтенсивно розмішуючи його вінчиком. На сковорідку влити 2 ст.л. олії і поставити на сильний вогонь.
  3. Коли олія розжариться і почне потріскувати, влити її в тісто, швидко розмішуючи його вінчиком. На сковорідку з олією, що залишилася, влити половину ополоника тіста і рівномірно розподілити його по сковороді.
  4. Просмажити млинець з обох боків до рум'яності й перекласти на тарілку, за бажанням можна змастити вершковим маслом і присипати цукром. Таким чином просмажити млинці з висівками з тіста, що залишилося, накриваючи після кожного стопку мискою, щоб вони не охололи.
  5. Отримані висівкові млинці бажано подавати до столу з медом, джемом, сметаною або будь-якою несолодкою начинкою. Смачного!

Млинці з висівок - це чудова ідея для сніданку чи перекусу, що не лише вгамують голод, а й нададуть організму багато корисних речовин та вітамінів. Висівки містять багато клітковини, яка допомагає в підтримці нормальної роботи шлунково-кишкового тракту та зниженні ризику виникнення серцево-судинних захворювань. Кефір же містить багато корисних бактерій, які покращують функціонування травної системи та підвищують імунітет.