Рецепт млинців із висівок
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру
- 2 яйця
- 180 мл чистої води (окропу)
- 4 ст.л. крохмалю
- 3 ст.л. висівок (бажано вівсяних)
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. рослинної олії
- 1/4 ч.л. соди
- щіпка солі
- дрібка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Кефір з'єднати з висівками, розмішати і залишити на годину-дві в кімнатній температурі. Бажано залишити висівки набухати на ніч у холодильнику. Яйця вбити в окрему миску, додати сіль із цукром, ваніліном і збити виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
- Змішати набряклі висівки в кефірі з яєчною масою. Соду всипати в склянку, залити окропом і відразу ж влити отриману суміш у тісто, інтенсивно розмішуючи його вінчиком. На сковорідку влити 2 ст.л. олії і поставити на сильний вогонь.
- Коли олія розжариться і почне потріскувати, влити її в тісто, швидко розмішуючи його вінчиком. На сковорідку з олією, що залишилася, влити половину ополоника тіста і рівномірно розподілити його по сковороді.
- Просмажити млинець з обох боків до рум'яності й перекласти на тарілку, за бажанням можна змастити вершковим маслом і присипати цукром. Таким чином просмажити млинці з висівками з тіста, що залишилося, накриваючи після кожного стопку мискою, щоб вони не охололи.
- Отримані висівкові млинці бажано подавати до столу з медом, джемом, сметаною або будь-якою несолодкою начинкою. Смачного!
Млинці з висівок - це чудова ідея для сніданку чи перекусу, що не лише вгамують голод, а й нададуть організму багато корисних речовин та вітамінів. Висівки містять багато клітковини, яка допомагає в підтримці нормальної роботи шлунково-кишкового тракту та зниженні ризику виникнення серцево-судинних захворювань. Кефір же містить багато корисних бактерій, які покращують функціонування травної системи та підвищують імунітет.