Рецепт торта "Пломбір" - насолода для справжніх гурманів
Кухня
Інгредієнти
Бісквіт для торта:
- 250-300 гр борошна
- 200 гр вершкового масла
- 150 гр цукру
- 100 гр сметани
- 1 яйце
- пів-ч.л. соди, гашеної оцтом
Крем для торта Пломбір:
- 0,5 л молока
- 200 гр вершкового масла
- 150 гр цукру
- 1 ст.л. крохмалю з гіркою
- 10 гр ванільного цукру або 1 ч.л. тертої лимонної цедри
Шоколадна глазур для торта (не обов'язково):
- 50 гр чорного шоколаду
- 50 мл молока
- 1 ст.л. вершкового масла
- + 2 пісочних печива - не обов'язково
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло для бісквіта порізати невеликими шматочками і залишити на 20-30 хвилин у кімнатній температурі. На цей же час залишити в кімнатній температурі сметану та яйце. Борошно просіяти через сито в окрему миску.
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Вершкове масло збити міксером на високих обертах до пишності. Поступово всипати до вершкового масла цукор і збивати міксером до його повного розчинення.
- Не перестаючи збивати масляний крем, додати сире яйце і змішувати на високій швидкості до його повного розчинення. Поступово ввести всю сметану і вимішувати до однорідної консистенції.
- Соду погасити кількома краплями оцту або лимонного соку, додати в масляну масу і перемішати. Поступово підмішати до отриманого крему просіяне борошно і вимісити м'яке тісто, що не липне до рук.
- Розкачати тісто на деку в пласт близько 1 см завтовшки. Випікати сметанний корж до рум'яного кольору приблизно 20 хвилин. Вийняти деко, накрити легким рушником і залишити до повного охолодження.
- Тим часом приготувати заварний крем для торта Пломбір. У невелику посудину всипати крохмаль і залити його 100 мл холодного(!) молока, розмішати і залишити на 5 хвилин.
- Решту молока з'єднати з цукром у каструлі з товстим дном і поставити на вогонь. Помішуючи, довести підсолоджене молоко до кипіння і зменшити вогонь. Безперервно помішуючи кипляче молоко, влити тонкою цівкою крохмальну рідину.
- Проварити заварний крем на молоці до легкого загустіння, помішуючи. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Охолодити заварний крем у холодильнику, а тим часом вершкове масло залишити на півгодини в кімнатній температурі.
- Остиглий корж порізати на невеликі шматочки. Вершкове масло збити міксером на високих обертах до пишності. Не перестаючи збивати, додати по ложці заварний крем (ретельно вимішуючи після кожної до однорідності). Наприкінці збивання можна додати ванільний цукор або терту лимонну цедру.
- З'єднати в мисці подрібнений бісквіт (залишити трохи для дна торта) з кремом, перемішати. Велику миску або форму для випічки застелити харчовою плівкою, обсипати дно і боки подрібненим печивом або крихтою коржа.
- Викласти зверху суміш шматочків бісквіта і крему, розрівняти і викласти трохи подрібненого бісквіта. Накрити все краями харчової плівки і прибрати в холодильник для просочення на 6-8 годин.
- Вийняти форму, обережно перевернути торт на велику плоску тарілку і зняти харчову плівку. У невеликій ємності з'єднати подрібнений шоколад із молоком і вершковим маслом, поставити на водяну баню. Нагрівати глазур, помішуючи, до повного розчинення шоколаду і зняти з водяної бані.
- Покрити торт Пломбір трохи теплою глазур'ю і відправити в холодильник ще на 15-30 хвилин. Нарізати охолоджений торт порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!