Бісквітний торт із заварним кремом: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта:
- 4 яйця
- 120 гр цукру
- 70 гр будь-яких горіхів (бажано мигдалю або арахісу)
- 4 ст.л. борошна
Заварний крем для торта:
- 400 мл молока
- 4 яєчних жовтки
- 150 мл вершків 30-35%
- 40 гр цукрової пудри
- 40 гр борошна
- 2 ст.л. цукру
- щіпка ваніліну
- + 300 гр свіжих ягід
Рецепт приготування страви:
- Горіхи очистити від лушпиння або шкаралупи, порізати на невеликі шматочки та злегка обсмажити на сухій пательні до появи приємного аромату (при цьому якомога частіше помішувати горішки лопаткою). Потім остудити їх і подрібнити в комбайні або за допомогою качалки до стану крихти.
- Жовтки відокремити від білків і почати збивати міксером на високій швидкості. Не перестаючи збивати жовтки, всипати тонкою цівкою половину цукру і збивати до отримання світлої та густої маси.
- Охолоджені білки збити міксером на високих обертах до стійких піків (насадки міксера обов'язково мають бути чистими). Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати на середній швидкості до його повного розчинення.
- Підмішати білковий крем до жовткового лопаткою, підмішати просіяне борошно і горіхову крихту. Духовку розігріти до 180/200С, приготувати форму для випічки близько 20-23 см у діаметрі. Викласти тісто у форму (нічим її не змащуючи) і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати бісквіт для торта близько півгодини до рум'яної скоринки. Вийняти форму, перевернути її верх дном і поставити на миски або каструлі так, щоб на них спиралися бортики форми.
- Під час випікання бісквіта приготувати заварний крем. Жовтки з'єднати з цукровою пудрою і збити міксером на середній швидкості до отримання однорідної кремової консистенції. Борошно просіяти через сито і підмішати до жовткового крему.
- Молоко влити в каструлю, поставити на вогонь, додати цукор із ваніліном і, помішуючи, довести до кипіння. Зняти молоко, що закипіло, з плити і влити тонкою цівкою до жовтків із борошном і пудрою, безперервно розмішуючи їх вінчиком.
- Повернути молоко з жовтковою масою на вогонь і, помішуючи, проварити до загустіння (близько хвилини на слабкому вогні). Зняти каструлю з плити, накрити кришкою і залишити застигати до кімнатної температури.
- Остиглий крем прибрати в холодильник і охолодити протягом півгодини. Повністю остиглий бісквіт вийняти з форми, провівши вздовж бортиків гострим ножем. Розрізати бісквіт уздовж на 2 коржі, за бажанням можна просочити їх невеликою кількістю лікеру або коньяку, розведеного в міцній каві.
- Охолоджені вершки збити міксером до загустіння на високих обертах. Не перестаючи збивати вершки, додавати по ложці заварний крем, вимішуючи після кожної до однорідної консистенції.
- Промазати нижній корж половиною крему, накрити другим коржем і змастити кремом, що залишився. Ягоди очистити від гілочок, промити і прикрасити ними поверхню торта.
- Залишити бісквітний торт із заварним кремом у холодильнику на 2-3 години для просочення. Вийняти готову страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей бісквітний торт з заварним кремом є чудовим варіантом для будь-якої святкової вечері. Він не тільки простий у приготуванні, але також дуже смачний та має приємну текстуру завдяки горіховій крихті. Крім того, свіжі ягоди додають цьому торту свіжості та легкості. Спробуйте цей рецепт та порадуйте своїх гостей чудовим десертом.