Бісквітний торт із заварним кремом: рецепт

Бісквітний торт із заварним кремом: рецепт
3.8
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта:

  • 4 яйця
  • 120 гр цукру
  • 70 гр будь-яких горіхів (бажано мигдалю або арахісу)
  • 4 ст.л. борошна

Заварний крем для торта:

  • 400 мл молока
  • 4 яєчних жовтки
  • 150 мл вершків 30-35%
  • 40 гр цукрової пудри
  • 40 гр борошна
  • 2 ст.л. цукру
  • щіпка ваніліну
  • + 300 гр свіжих ягід

Рецепт приготування страви:

  1. Горіхи очистити від лушпиння або шкаралупи, порізати на невеликі шматочки та злегка обсмажити на сухій пательні до появи приємного аромату (при цьому якомога частіше помішувати горішки лопаткою). Потім остудити їх і подрібнити в комбайні або за допомогою качалки до стану крихти.
  2. Жовтки відокремити від білків і почати збивати міксером на високій швидкості. Не перестаючи збивати жовтки, всипати тонкою цівкою половину цукру і збивати до отримання світлої та густої маси.
  3. Охолоджені білки збити міксером на високих обертах до стійких піків (насадки міксера обов'язково мають бути чистими). Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати на середній швидкості до його повного розчинення.
  4. Підмішати білковий крем до жовткового лопаткою, підмішати просіяне борошно і горіхову крихту. Духовку розігріти до 180/200С, приготувати форму для випічки близько 20-23 см у діаметрі. Викласти тісто у форму (нічим її не змащуючи) і відправити в розігріту духову шафу.
  5. Випікати бісквіт для торта близько півгодини до рум'яної скоринки. Вийняти форму, перевернути її верх дном і поставити на миски або каструлі так, щоб на них спиралися бортики форми.
  6. Під час випікання бісквіта приготувати заварний крем. Жовтки з'єднати з цукровою пудрою і збити міксером на середній швидкості до отримання однорідної кремової консистенції. Борошно просіяти через сито і підмішати до жовткового крему.
  7. Молоко влити в каструлю, поставити на вогонь, додати цукор із ваніліном і, помішуючи, довести до кипіння. Зняти молоко, що закипіло, з плити і влити тонкою цівкою до жовтків із борошном і пудрою, безперервно розмішуючи їх вінчиком.
  8. Повернути молоко з жовтковою масою на вогонь і, помішуючи, проварити до загустіння (близько хвилини на слабкому вогні). Зняти каструлю з плити, накрити кришкою і залишити застигати до кімнатної температури.
  9. Остиглий крем прибрати в холодильник і охолодити протягом півгодини. Повністю остиглий бісквіт вийняти з форми, провівши вздовж бортиків гострим ножем. Розрізати бісквіт уздовж на 2 коржі, за бажанням можна просочити їх невеликою кількістю лікеру або коньяку, розведеного в міцній каві.
  10. Охолоджені вершки збити міксером до загустіння на високих обертах. Не перестаючи збивати вершки, додавати по ложці заварний крем, вимішуючи після кожної до однорідної консистенції.
  11. Промазати нижній корж половиною крему, накрити другим коржем і змастити кремом, що залишився. Ягоди очистити від гілочок, промити і прикрасити ними поверхню торта.
  12. Залишити бісквітний торт із заварним кремом у холодильнику на 2-3 години для просочення. Вийняти готову страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей бісквітний торт з заварним кремом є чудовим варіантом для будь-якої святкової вечері. Він не тільки простий у приготуванні, але також дуже смачний та має приємну текстуру завдяки горіховій крихті. Крім того, свіжі ягоди додають цьому торту свіжості та легкості. Спробуйте цей рецепт та порадуйте своїх гостей чудовим десертом.