Легкий рецепт Бостонського торта з ніжним масляно-молочним кремом та шоколадною глазур'ю
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта:
- 4 яйця
- 150 гр цукру
- 125 гр борошна
- 50 мл рослинної олії
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. лимонного соку
Бостонський крем для торта:
- 0,5 л молока
- 2 яйця
- 100 гр цукру
- 50 гр вершкового масла
- 30 гр крохмалю
- 10 г ванільного цукру
Шоколадна глазур для торта:
- 150 гр чорного шоколаду
- 50 мл вершків 10% або молока
- 1 ст.л. вершкового масла
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і 50 гр цукру в одну миску, розмішати. В окремій мисці з'єднати яєчні жовтки (білки прибрати на кілька хвилин у морозилку), рослинну олію, сік лимона і збити міксером на високих обертах до повної однорідності.
- Білки вийняти з морозилки і збити міксером на високій швидкості до стійких піків (насадки міксера обов'язково мають бути чистими). Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, що залишився (близько 100 гр).
- Духовку розігріти до 180С, форму для запікання близько 20 см у діаметрі змастити вершковим маслом і присипати борошном. Підмішати до жовткової суміші збиті білки з цукром, поступово підсипати борошняну суміш. Вимішати лопаткою однорідне тісто, перелити його у форму і відправити в розігріту духовку.
- Випікати бісквіт для бостонського торта приблизно півгодини до золотистої скоринки. Через зазначений час вимкнути духовку і залишити форму всередині шафи ще на 10-15 хвилин.
- Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити на півгодини остигати. Тим часом приготувати бостонський крем для торта. Яйця вбити в миску і збити вінчиком або міксером на високій швидкості. Не перестаючи збивати яйця, всипати цукор і крохмаль, змішувати до однорідної консистенції.
- Молоко влити в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Після закипання додати ванільний цукор і розмішати. Швидко розмішуючи яєчну суміш вінчиком, влити до них тонкою цівкою кипляче молоко з ванільним цукром.
- Перелити весь крем назад у каструлю і поставити на невеликий вогонь. Помішуючи, проварити заварний крем до легкого загустіння на невеликому вогні (приблизно 2 хвилини). Зняти каструлю з вогню, додати в крем вершкове масло і перемішати.
- Накрити каструлю кришкою і залишити до повного охолодження. Застиглий бісквіт вийняти з форми і повністю остудити на решітці. Потім розрізати бісквіт на два або три рівних за розміром коржі.
- Промазати між коржами кремом, скласти стопкою. Шоколад поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику миску, додати вершки/молоко, вершкове масло і поставити ємність на водяну баню.
- Помішуючи, нагрівати шоколад до повного розчинення у вершках і зняти з водяної бані. Покрити торт трохи теплою глазур'ю і відправити в холодильник на годину-дві. Бостонський торт буде смачнішим, якщо дати йому настоятися ніч у холодильнику. Готовий торт нарізати на шматочки і подавати до столу. Приємного чаювання!