Легкий рецепт Бостонського торта з ніжним масляно-молочним кремом та шоколадною глазур'ю

Легкий рецепт Бостонського торта з ніжним масляно-молочним кремом та шоколадною глазур'ю
3.5
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта:

  • 4 яйця
  • 150 гр цукру
  • 125 гр борошна
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. лимонного соку

Бостонський крем для торта:

  • 0,5 л молока
  • 2 яйця
  • 100 гр цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 30 гр крохмалю
  • 10 г ванільного цукру

Шоколадна глазур для торта:

  • 150 гр чорного шоколаду
  • 50 мл вершків 10% або молока
  • 1 ст.л. вершкового масла

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і 50 гр цукру в одну миску, розмішати. В окремій мисці з'єднати яєчні жовтки (білки прибрати на кілька хвилин у морозилку), рослинну олію, сік лимона і збити міксером на високих обертах до повної однорідності.
  2. Білки вийняти з морозилки і збити міксером на високій швидкості до стійких піків (насадки міксера обов'язково мають бути чистими). Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, що залишився (близько 100 гр).
  3. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання близько 20 см у діаметрі змастити вершковим маслом і присипати борошном. Підмішати до жовткової суміші збиті білки з цукром, поступово підсипати борошняну суміш. Вимішати лопаткою однорідне тісто, перелити його у форму і відправити в розігріту духовку.
  4. Випікати бісквіт для бостонського торта приблизно півгодини до золотистої скоринки. Через зазначений час вимкнути духовку і залишити форму всередині шафи ще на 10-15 хвилин.
  5. Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити на півгодини остигати. Тим часом приготувати бостонський крем для торта. Яйця вбити в миску і збити вінчиком або міксером на високій швидкості. Не перестаючи збивати яйця, всипати цукор і крохмаль, змішувати до однорідної консистенції.
  6. Молоко влити в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Після закипання додати ванільний цукор і розмішати. Швидко розмішуючи яєчну суміш вінчиком, влити до них тонкою цівкою кипляче молоко з ванільним цукром.
  7. Перелити весь крем назад у каструлю і поставити на невеликий вогонь. Помішуючи, проварити заварний крем до легкого загустіння на невеликому вогні (приблизно 2 хвилини). Зняти каструлю з вогню, додати в крем вершкове масло і перемішати.
  8. Накрити каструлю кришкою і залишити до повного охолодження. Застиглий бісквіт вийняти з форми і повністю остудити на решітці. Потім розрізати бісквіт на два або три рівних за розміром коржі.
  9. Промазати між коржами кремом, скласти стопкою. Шоколад поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику миску, додати вершки/молоко, вершкове масло і поставити ємність на водяну баню.
  10. Помішуючи, нагрівати шоколад до повного розчинення у вершках і зняти з водяної бані. Покрити торт трохи теплою глазур'ю і відправити в холодильник на годину-дві. Бостонський торт буде смачнішим, якщо дати йому настоятися ніч у холодильнику. Готовий торт нарізати на шматочки і подавати до столу. Приємного чаювання!