Рецепт творожних млинців
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 3 яйця
- 120 гр творогу 9-18%
- 4 ст. борошна
- 1 ст. рослинного масла
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. цукру
- 1/4 ч. л. солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Жовтки відокремити від білків і залишити при кімнатній температурі, білки прибрати у холодильник.
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем та ваніліном.
- Молоко підігріти до теплої температури, додати цукор і розмішати до його повного розчинення, творог протерти через сито.
- Жовтки з'єднати з цукром і збити міксером на високій швидкості до утворення пишної та світлої маси.
- Збиваючи жовтковий крем, додати по ложці протертий творог і змішувати до однорідності. Так само влити підсолоджене молоко і змішувати до однорідності.
- Просіюючи через сито, всипати в молочну рідину, борошняну суміш і вимішати вінчиком до однорідності.
- Білки вийняти з холодильника, додати сіль і збити міксером на високій швидкості до стійких піків.
- Підмішати білкову піну до тіста та швидко розмішати до однорідної консистенції.
- Довго творожне тісто не вимішувати, щоб із нього не вийшло все повітря.
- Залишити тісто для млинців на 10-15 хвилин при кімнатній температурі (не обов'язково), додати олію і розмішати вінчиком до однорідності.
- Сковороду змастити олією чи жиром і поставити на вогонь.
- На розігріту сковороду влити трохи тіста і рівномірно розподілити його по сковороді.
- Смажити млинці з творогу до рум'яності по обидва боки на помірному вогні. Перекласти млинець на тарілку, змастити вершковим маслом і присипати цукром (не обов'язково).
- Таким же чином просмажити творожні млинці з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, змащуючи маслом і присипаючи цукром.
- Подавати млинці з творогу до столу теплими, особливо смачно з яблучним варенням. Смачного!
Ці творожні млинці - чудовий варіант на сніданок або десерт. Якщо ви любите творог та його поєднання зі смаком молока, то вам точно сподобається цей рецепт. Крім того, він дуже простий у приготуванні та займе не багато часу. Ви можете експериментувати з різними добавками, наприклад, додавати до тіста невелику кількість кориці або імбирного прянику, щоб зробити млинці більш ароматними. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся ніжними та смачними творожними млинцями.