Рецепт творожних млинців

Рецепт творожних млинців
4.0
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 3 яйця
  • 120 гр творогу 9-18%
  • 4 ст. борошна
  • 1 ст. рослинного масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/4 ч. л. солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Жовтки відокремити від білків і залишити при кімнатній температурі, білки прибрати у холодильник.
  2. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем та ваніліном.
  3. Молоко підігріти до теплої температури, додати цукор і розмішати до його повного розчинення, творог протерти через сито.
  4. Жовтки з'єднати з цукром і збити міксером на високій швидкості до утворення пишної та світлої маси.
  5. Збиваючи жовтковий крем, додати по ложці протертий творог і змішувати до однорідності. Так само влити підсолоджене молоко і змішувати до однорідності.
  6. Просіюючи через сито, всипати в молочну рідину, борошняну суміш і вимішати вінчиком до однорідності.
  7. Білки вийняти з холодильника, додати сіль і збити міксером на високій швидкості до стійких піків.
  8. Підмішати білкову піну до тіста та швидко розмішати до однорідної консистенції.
  9. Довго творожне тісто не вимішувати, щоб із нього не вийшло все повітря.
  10. Залишити тісто для млинців на 10-15 хвилин при кімнатній температурі (не обов'язково), додати олію і розмішати вінчиком до однорідності.
  11. Сковороду змастити олією чи жиром і поставити на вогонь.
  12. На розігріту сковороду влити трохи тіста і рівномірно розподілити його по сковороді.
  13. Смажити млинці з творогу до рум'яності по обидва боки на помірному вогні. Перекласти млинець на тарілку, змастити вершковим маслом і присипати цукром (не обов'язково).
  14. Таким же чином просмажити творожні млинці з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, змащуючи маслом і присипаючи цукром.
  15. Подавати млинці з творогу до столу теплими, особливо смачно з яблучним варенням. Смачного!

Ці творожні млинці - чудовий варіант на сніданок або десерт. Якщо ви любите творог та його поєднання зі смаком молока, то вам точно сподобається цей рецепт. Крім того, він дуже простий у приготуванні та займе не багато часу. Ви можете експериментувати з різними добавками, наприклад, додавати до тіста невелику кількість кориці або імбирного прянику, щоб зробити млинці більш ароматними. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся ніжними та смачними творожними млинцями.