Рецепт пиріжків з листкового тіста з рибою

Рецепт пиріжків з листкового тіста з рибою
5.0
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового дріжджового тіста
  • 400 гр філе горбуші
  • 2 цибулини
  • 80 гр вершкового масла
  • 1 яйце (тільки білок)
  • 1 ст. лимонного соку
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Філе горбуші промити, обсушити та порізати дуже маленькими шматочками, скласти в окрему миску. Додати до риби лимонний сік, додати спеції та перемішати. Залишити рибу маринуватися під час приготування тіста.
  2. Листкове дріжджове тісто розморозити, розкатати в прямокутний пласт (приблизно 25*25 см) і розрізати його на 4 рівні квадрати.
  3. Цибулю очистити і нарізати тонкими четвертинками. Викласти по центру кожного квадрата рівну кількість цибулі, посолити та поперчити, зверху покласти шматочки риби у лимонному соку, посипати сіллю та перцем.
  4. Змастити краї квадратів злегка збитим вилкою яєчним білком, з'єднати кінці тіста і притиснути.
  5. По центру (над начинкою) має залишитися отвір.
  6. Перекласти пиріжки на деко, змащене олією або застелене пергаментним папером.
  7. Змастити тісто трохи збитим жовтком, покласти на начинку (в отвір пиріжка) по 1 ч.л. вершкового масла і поставити деко в розігріту до 180С духовку.
  8. Випікати пиріжки з листкового тіста з рибою протягом півгодини до золотистої скоринки.
  9. Вийняти деко, накрити легким кухонним рушником і залишити на 15 хвилин.
  10. Потім покласти в центр кожного листкового пиріжка з начинкою риби по маленькому шматочку масла і залишити ще на 5 хвилин.
  11. Готові пиріжки з листкового тіста та риби смачні як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Цікаві факти про рибу:

  • Горбуша є однією з найбільш цінних порід риби, яка містить багато білків та корисних жирів, які підтримують здоров'я серця та сприяють зниженню рівня холестерину.
  • Риба є відмінним джерелом вітаміну D, який допомагає зміцнити кістки та зуби, а також підтримує імунну систему.
  • Регулярне вживання риби може допомогти знизити ризик виникнення деяких захворювань, таких як діабет, депресія та деякі види раку.