Рецепт пиріжків з листкового тіста з рибою
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового дріжджового тіста
- 400 гр філе горбуші
- 2 цибулини
- 80 гр вершкового масла
- 1 яйце (тільки білок)
- 1 ст. лимонного соку
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе горбуші промити, обсушити та порізати дуже маленькими шматочками, скласти в окрему миску. Додати до риби лимонний сік, додати спеції та перемішати. Залишити рибу маринуватися під час приготування тіста.
- Листкове дріжджове тісто розморозити, розкатати в прямокутний пласт (приблизно 25*25 см) і розрізати його на 4 рівні квадрати.
- Цибулю очистити і нарізати тонкими четвертинками. Викласти по центру кожного квадрата рівну кількість цибулі, посолити та поперчити, зверху покласти шматочки риби у лимонному соку, посипати сіллю та перцем.
- Змастити краї квадратів злегка збитим вилкою яєчним білком, з'єднати кінці тіста і притиснути.
- По центру (над начинкою) має залишитися отвір.
- Перекласти пиріжки на деко, змащене олією або застелене пергаментним папером.
- Змастити тісто трохи збитим жовтком, покласти на начинку (в отвір пиріжка) по 1 ч.л. вершкового масла і поставити деко в розігріту до 180С духовку.
- Випікати пиріжки з листкового тіста з рибою протягом півгодини до золотистої скоринки.
- Вийняти деко, накрити легким кухонним рушником і залишити на 15 хвилин.
- Потім покласти в центр кожного листкового пиріжка з начинкою риби по маленькому шматочку масла і залишити ще на 5 хвилин.
- Готові пиріжки з листкового тіста та риби смачні як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цікаві факти про рибу:
- Горбуша є однією з найбільш цінних порід риби, яка містить багато білків та корисних жирів, які підтримують здоров'я серця та сприяють зниженню рівня холестерину.
- Риба є відмінним джерелом вітаміну D, який допомагає зміцнити кістки та зуби, а також підтримує імунну систему.
- Регулярне вживання риби може допомогти знизити ризик виникнення деяких захворювань, таких як діабет, депресія та деякі види раку.