Яблучні оладки на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 3 середні яблука (солодкі, червоні сорти)
- 250 мл кефіру будь-якої жирності
- близько 150 г борошна
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- 1/4 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. соди
Рецепт приготування:
- Очистити яблука від шкірки та серцевини, натерти м'якоть на крупній тертці. Змішати натерті яблука у мисці з 1 ст. ложкою цукру, перемішати і залишити на кілька хвилин. Потім віджати яблука від утвореного соку та поставити в сторону.
- У мисці розбити яйце, додати сіль та залишений цукор, збити виделкою або міксером. Додати до яєчної суміші половину кефіру і додати борошно з содою, просіюючи їх через сито.
- Помішуючи густе тісто, додати до нього залишений кефір. Кефірне тісто на оладки має бути густотою, як звичайна сметана середньої жирності. Додати натерті яблука, перемішати і поставити розігрівати сковороду з 50-70 мл рослинної олії.
- В розігріте масло вилити декілька яблучних оладок та смажити їх на середньому вогні до золотистої скоринки з обох сторін. Перекласти смажені оладки на тарілку, застелену паперовим рушником або серветками, щоб вони вбрали надлишковий жир.
- Подавати яблучні оладки можна як теплими, так і охолодженими, особливо смачно вони з медом та корицею. Приготуйте цей простий, але дуже смачний рецепт на сніданок і насолоджуйтесь здоровим та ситним початком дня!
Ці яблучні оладки містять в собі багато корисних речовин, таких як вітамін С та фітонциди, які допомагають зміцнити імунну систему та боротися зі стресом. Крім того, кефір, що входить до складу, містить багато пробіотиків та корисних бактерій, які сприяють здоров'ю кишкової мікрофлори. Тож, спробуйте цей рецепт та додайте свої улюблені інгредієнти для створення свого власного унікального смаку!