Як зробити пиріг з творогом та персиками

Як зробити пиріг з творогом та персиками
4.1
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для персикового пирога з творогом:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 2 яйця (тільки жовтки)
  • 100 гр цукрової пудри
  • 70 гр волоських горіхів
  • дрібка солі

Творожна начинка для пирога з персиками:

  • 400 гр творогу
  • 300 гр консервованих персиків
  • 2 яйця
  • 3 ст. цукру
  • 3 ст. сметани
  • 1 ст. крохмалю (з гіркою)
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Волоські горіхи очистити, порізати невеликими шматочками і злегка обсмажити на сухій сковороді до легкої рум'яності.
  2. Зняти сковороду з вогню і залишити до повного охолодження, вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на півгодини при кімнатній температурі.
  3. Горіхи, що охололи, подрібнити за допомогою скалки або кухонного комбайна в дрібну крихту.
  4. Вершкове масло, що підтало, з'єднати з цукровою пудрою і ретельно розтерти вилкою до однорідності.
  5. Додати по одному жовтки, добре розтираючи після кожного однорідності.
  6. Борошно просіяти через сито разом із сіллю, розмішати, всипати подрібнені горіхи та ще раз перемішати.
  7. Помішуючи масляну масу, всипати в неї по ложці борошняну суміш з горіхами.
  8. Довго пісочне тісто вимішувати не можна, корж буде надто твердим.
  9. Обернути горіхове тісто харчовою плівкою та покласти у холодильник на півгодини.
  10. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, з'єднати з сирими яйцями і збити блендером (або розтерти виделкою) до однорідності.
  11. Додати в творожну начинку сметану, цукор і крохмаль, добре перемішати до однорідності або збити блендером.
  12. Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки (діаметром 22 см) змастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером.
  13. Викласти у форму тісто і рівномірно розподілити його по дну, сформувати бортики близько 3 см. Влити у форму з тістом начинку, викласти поверх начинки половинки консервованих персиків (зрізами вниз) і поставити в розігріту духову шафу.
  14. Випікати творожний пиріг із персиками 30-40 хвилин до готовності начинки.
  15. Вийняти форму з духовки, накрити кришкою або рушником, залишити до охолодження.
  16. Нарізати пісочний пиріг з персиками та творогом на порційні шматочки та подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей пиріг з творогом та персиками можна готувати в будь-який час року, проте влітку він особливо приємний, коли на ринках з'являються сезонні свіжі персики. Цей десерт підійде як для сімейного свята, так і для зустрічі з друзями. Ви можете замінити волоські горіхи на інші горіхи або горіхи зовсім прибрати, якщо вони вам не до вподоби. Насолоджуйтесь цим чудовим десертом разом із вашою родиною та друзями!