Як зробити пиріг з творогом та персиками
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для персикового пирога з творогом:
- 300 гр борошна
- 200 гр вершкового масла
- 2 яйця (тільки жовтки)
- 100 гр цукрової пудри
- 70 гр волоських горіхів
- дрібка солі
Творожна начинка для пирога з персиками:
- 400 гр творогу
- 300 гр консервованих персиків
- 2 яйця
- 3 ст. цукру
- 3 ст. сметани
- 1 ст. крохмалю (з гіркою)
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Волоські горіхи очистити, порізати невеликими шматочками і злегка обсмажити на сухій сковороді до легкої рум'яності.
- Зняти сковороду з вогню і залишити до повного охолодження, вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на півгодини при кімнатній температурі.
- Горіхи, що охололи, подрібнити за допомогою скалки або кухонного комбайна в дрібну крихту.
- Вершкове масло, що підтало, з'єднати з цукровою пудрою і ретельно розтерти вилкою до однорідності.
- Додати по одному жовтки, добре розтираючи після кожного однорідності.
- Борошно просіяти через сито разом із сіллю, розмішати, всипати подрібнені горіхи та ще раз перемішати.
- Помішуючи масляну масу, всипати в неї по ложці борошняну суміш з горіхами.
- Довго пісочне тісто вимішувати не можна, корж буде надто твердим.
- Обернути горіхове тісто харчовою плівкою та покласти у холодильник на півгодини.
- Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, з'єднати з сирими яйцями і збити блендером (або розтерти виделкою) до однорідності.
- Додати в творожну начинку сметану, цукор і крохмаль, добре перемішати до однорідності або збити блендером.
- Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки (діаметром 22 см) змастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером.
- Викласти у форму тісто і рівномірно розподілити його по дну, сформувати бортики близько 3 см. Влити у форму з тістом начинку, викласти поверх начинки половинки консервованих персиків (зрізами вниз) і поставити в розігріту духову шафу.
- Випікати творожний пиріг із персиками 30-40 хвилин до готовності начинки.
- Вийняти форму з духовки, накрити кришкою або рушником, залишити до охолодження.
- Нарізати пісочний пиріг з персиками та творогом на порційні шматочки та подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей пиріг з творогом та персиками можна готувати в будь-який час року, проте влітку він особливо приємний, коли на ринках з'являються сезонні свіжі персики. Цей десерт підійде як для сімейного свята, так і для зустрічі з друзями. Ви можете замінити волоські горіхи на інші горіхи або горіхи зовсім прибрати, якщо вони вам не до вподоби. Насолоджуйтесь цим чудовим десертом разом із вашою родиною та друзями!