Рецепт здобних рогаликів з шоколадним тістом
Кухня
Інгредієнти:
- 800 гр борошна
- 250 мл молока
- 3 яйця
- 100 гр цукру
- 5 ст. какао-порошка (близько 80 гр)
- 50 гр вершкового масла
- 3 ст. маку
- 3 ст. цукрової пудри
- 30 гр свіжих дріжджів
- 2 ст. подрібнених волоських горіхів (20-30 гр)
- 1/3 ч. л. ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Близько 50 мл молока підігріти до 40С, додати дріжджі, декілька ложок цукру, пару ложок борошна та розтерти вилкою до однорідності.
- Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин в теплому місці (30С).
- Яйця вбити в окрему миску, додати 3 ст.л. цукру, ванілін і збити вінчиком до однорідності.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані, остудити і з'єднати з молоком, що залишилося (нагріти його до 40С). Через 15 хвилин влити в дріжджову опару, безперервно помішуючи, яєчну суміш.
- Помішуючи дріжджову масу, влити суміш теплого молока із розтопленим маслом.
- Розділити масу на 2 рівні частини, до однієї з них підмішати 3 ложки какао-порошку і половину борошна, просіюючи і те й інше через сито.
- До другої половини дріжджової суміші просіяти через сито борошно, що залишилося, і вимісити до однорідності.
- Накрити обидва види здобного тіста легким і вологим рушником, залишити на годину в теплому місці (30-35С).
- Тим часом приготувати начинку для рогаликів: відокремити білок від жовтка і збити міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати білок, додати какао-порошок, цукрову пудру, мак та подрібнені горіхи.
- Через зазначений час розділити обидва види тіста на дві рівні частини.
- Розкатати світлу частину тіста на присипаній борошном поверхні в тонкий круглий пласт, змастити його половиною начинки.
- Зверху покласти шматочок шоколадного тіста, що розкатали, (коло такого ж діаметру) і трохи притиснути.
- Нарізати круглі пласти тіста з начинкою трикутними шматочками і згорнути їх у напрямку від основи до верхівки трикутника.
- Таким же чином розкатати обидва види тіста, що залишилися, в круги рівного діаметру, промазати між ними начинкою і нарізати трикутниками, згорнути рогалики.
- Духовку розігріти до 200С, деко змастити маслом або застелити пергаментним папером.
- Викласти на деко рогалики і залишити на 15 хвилин в теплому місці.
- Потім змастити поверхню рогаликів злегка збитим жовтком.
- Через зазначений час поставити деко у розігріту духову шафу.
- Випікати здобні рогалики до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.
- Вийняти лист, перекласти печиво на тарілку і залишити до повного охолодження.
- Тим часом спекти другу партію рогаликів.
- Подавати рогалики зі здобного дріжджового тіста до столу охолодженими, за бажанням можна обсипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Ці рогалики чудово підходять для сніданку, перекусу або десерту. Вони ідеальні з чашкою гарячого чаю або кави. Також, цей рецепт можна змінювати, додавати інші начинки, такі як фрукти, горішки або цукати, щоб створювати нові смакові комбінації.