Рецепт здобних рогаликів з шоколадним тістом

Рецепт здобних рогаликів з шоколадним тістом
4.1
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 гр борошна
  • 250 мл молока
  • 3 яйця
  • 100 гр цукру
  • 5 ст. какао-порошка (близько 80 гр)
  • 50 гр вершкового масла
  • 3 ст. маку
  • 3 ст. цукрової пудри
  • 30 гр свіжих дріжджів
  • 2 ст. подрібнених волоських горіхів (20-30 гр)
  • 1/3 ч. л. ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Близько 50 мл молока підігріти до 40С, додати дріжджі, декілька ложок цукру, пару ложок борошна та розтерти вилкою до однорідності.
  2. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин в теплому місці (30С).
  3. Яйця вбити в окрему миску, додати 3 ст.л. цукру, ванілін і збити вінчиком до однорідності.
  4. Вершкове масло розтопити на водяній бані, остудити і з'єднати з молоком, що залишилося (нагріти його до 40С). Через 15 хвилин влити в дріжджову опару, безперервно помішуючи, яєчну суміш.
  5. Помішуючи дріжджову масу, влити суміш теплого молока із розтопленим маслом.
  6. Розділити масу на 2 рівні частини, до однієї з них підмішати 3 ложки какао-порошку і половину борошна, просіюючи і те й інше через сито.
  7. До другої половини дріжджової суміші просіяти через сито борошно, що залишилося, і вимісити до однорідності.
  8. Накрити обидва види здобного тіста легким і вологим рушником, залишити на годину в теплому місці (30-35С).
  9. Тим часом приготувати начинку для рогаликів: відокремити білок від жовтка і збити міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати білок, додати какао-порошок, цукрову пудру, мак та подрібнені горіхи.
  10. Через зазначений час розділити обидва види тіста на дві рівні частини.
  11. Розкатати світлу частину тіста на присипаній борошном поверхні в тонкий круглий пласт, змастити його половиною начинки.
  12. Зверху покласти шматочок шоколадного тіста, що розкатали, (коло такого ж діаметру) і трохи притиснути.
  13. Нарізати круглі пласти тіста з начинкою трикутними шматочками і згорнути їх у напрямку від основи до верхівки трикутника.
  14. Таким же чином розкатати обидва види тіста, що залишилися, в круги рівного діаметру, промазати між ними начинкою і нарізати трикутниками, згорнути рогалики.
  15. Духовку розігріти до 200С, деко змастити маслом або застелити пергаментним папером.
  16. Викласти на деко рогалики і залишити на 15 хвилин в теплому місці.
  17. Потім змастити поверхню рогаликів злегка збитим жовтком.
  18. Через зазначений час поставити деко у розігріту духову шафу.
  19. Випікати здобні рогалики до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.
  20. Вийняти лист, перекласти печиво на тарілку і залишити до повного охолодження.
  21. Тим часом спекти другу партію рогаликів.
  22. Подавати рогалики зі здобного дріжджового тіста до столу охолодженими, за бажанням можна обсипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Ці рогалики чудово підходять для сніданку, перекусу або десерту. Вони ідеальні з чашкою гарячого чаю або кави. Також, цей рецепт можна змінювати, додавати інші начинки, такі як фрукти, горішки або цукати, щоб створювати нові смакові комбінації.