Пиріг з фейхоа

Пиріг з фейхоа
3.5
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з фейхоа:

  • 300 г сиру 9-18%;
  • 200 г борошна;
  • 50 г коричневого цукру;
  • 2 ст.л. рому.

Сирна начинка для пирога:

  • 300 г сиру;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця.

Начинка з фейхоа для пирога:

  • 300 г фейхоа;
  • 180 г цукру;
  • 1 ст.л. лимонного соку.

Полуничний соус для пирога:

  • 250 г свіжої або замороженої полуниці;
  • 50 г цукру;
  • 2 ст.л. вина або лікеру за смаком;
  • 1-2 ч.л. крохмалю.

Рецепт приготування:

  1. Борошно просійте через сито разом зі сіллю та цукром. Додайте натерте охолоджене масло та розітріть рукою до отримання масляної крихти.
  2. Додайте до суміші алкоголь та добре перемішайте. Вимісіть м'яке, не липке до рук тісто, при необхідності додайте трохи льодяної води, щоб тісто можна було зібрати в кулю.
  3. Форму для запікання застеліть пергаментним папером, перекладіть туди тісто та рівномірно розподіліть по дну форми, сформуйте невеличкі бортики. Проколіть корж виделкою в декількох місцях. Поставте форму з тістом на 15-20 хвилин в морозилку. 
  4. Після цього розігрійте духовку до 180/200С та поставте форму з тістом на 20 хвилин до підрум'янення. Потім вийміть з духовки і дайте остудитись.
  5. Поки тісто остигає, видаліть хвостики фейхоа, розріжте плоди на невеликі кружочки. Покладіть фейхоа у миску, додайте цукор та лимонний сік, перемішайте та залиште на час випічки тіста та приготування творожної начинки.
  6. Сир розітріть зі свіжими яйцями та цукром в блендері або вручну до однорідності. За бажанням можна додати щіпку ваніліну. Розкладіть фейхоа на запечений корж, залийте сирним кремом та поставте в розігріту духовку.
  7. Випікайте пиріг з фейхоа близько півгодини до готовності, вийміть з духовки та дайте остудитися. Поки пиріг охолоджується, приготуйте полуничний соус: промийте полуницю, обсушіть та пюріруйте в блендері. Розчиніть крохмаль у 2 ст.л. чистої води та залиште на деякий час.
  8. Додайте до полуничного пюре цукор з лікером та добре перемішайте. Поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть пюре до кипіння та додайте крохмальну суміш тонким струмочком. Доведіть полуничний соус до легкого загущення, постійно помішуючи.
  9. Розріжте охолоджений пиріг на шматочки та подавайте з полуничним соусом. Смакуйте і насолоджуйтеся!

Цей рецепт пирогу з фейхоа - відмінний вибір для тих, хто любить екзотичні фрукти та солодкі десерти. Фейхоа - це фрукт зі смачною м'якоттю та кисло-солодким смаком, який можна знайти в різних куточках світу, включаючи Україну. Тому, якщо вам доведеться спробувати цей фрукт, не вагайтеся, варто спробувати цей рецепт!

Окрім того, цей пиріг має неймовірний аромат та смак завдяки сирній начинці та полуничному соусу, що чудово доповнюють фейхоа. Тому, якщо ви хочете здивувати своїх гостей або просто насолодитися смачним та оригінальним десертом, цей рецепт пирогу з фейхоа саме для вас!

Ще один плюс цього рецепту - його легко приготувати в домашніх умовах. Тож не потрібно ходити до дорогих кав'ярень або пекарень, щоб насолодитися неймовірним смаком цього десерту. Просто купуйте фейхоа та інші інгредієнти в магазині та готуйте вдома, насолоджуючись процесом та результатом.

Отже, спробуйте цей рецепт пирога з фейхоа, сирної начинки та полуничного соусу, і насолоджуйтеся смаком незвичайного та дуже смачного десерту. Це відмінна ідея для будь-якого десерту, що додасть екзотики та різноманітності до вашого столу!