Пиріг з фаршем та капустою

Пиріг з фаршем та капустою
4.0
(13)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 200 г білокачанної капусти
  • 200 г фаршу
  • 2 яйця
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 50-60 гр твердого сиру
  • невеликий пучок зелені
  • сіль, перець та спеції за смаком
  • листкове тісто

Рецепт приготування:

  1. Листкове тісто заздалегідь вийміть з морозилки, накрийте плівкою та залиште розморожуватися при кімнатній температурі.
  2. Цибулю очистіть та наріжте маленькими кубиками, моркву також очистіть та дрібно наріжте або натріть на великій тертці. Капусту нашинкуйте якомога тонше.
  3. На сковороді розігрійте кілька ложок рослинної олії, викладіть туди цибулю з морквою та смажте їх на слабкому вогні, помішуючи, до м'якості.
  4. Додайте до сковороди зі смаженими овочами нашинковану капусту, влийте близько 70 мл окропу та готуйте все на невеликому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуючи.
  5. Додайте до сковороди спочатку фарш, збільшіть вогонь до середнього рівня та смажте його з овочами, розминаючи комочки фаршу лопаткою. Приблизно через 5 хвилин додайте до сковороди дрібно нарізану зелень, сіль, перець, спеції та перемішайте. 
  6. Через хвилину зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою та залиште остигати.
  7. Розігрійте духовку до 180°C. Розбийте яйця в окремій мисці, додайте щіпку солі, перцю, влийте молоко та розмішайте. Додайте дрібно натертий сир та перемішайте.
  8. Розділіть тісто на дві рівні частини, половину розкатайте в тонкий прямокутний шматок на столі, присипаному борошном.
  9. Викладіть рівномірно на половину розкатаного прямокутника (по довжині) половину начинки з капусти та фаршу, згорніть все в рулет до сторони без начинки. Наріжте рулет на шматочки приблизно по 4-5 см товщиною.
  10. Так само розкатайте другу половину тіста в прямокутник, викладіть на нього начинку та згорніть в рулет. Наріжте його на шматочки та вкладіть у форму, змащену рослинною олією (зрізаною стороною вгору).
  11. Залийте шматочки рулетів у формі приготованою заливкою для пирога з яєць, молока та сиру.
  12. Відправте форму в попередньо розігріту духовку та запікайте пиріг з капустою та фаршем близько 45 хвилин. Вийміть форму та дайте пирогу "відпочити" під рушником приблизно 15-20 хвилин. Подавайте його до столу як в теплому, так і охолодженому вигляді. Смачного!

Якщо ви бажаєте робити цей пиріг ще смачнішим, можете спробувати додати до начинки свіжу петрушку, базилік, або іншу улюблену зелень. Також, якщо вам подобаються гострі страви, можете додати до начинки червоний перець або чилі.

Пам'ятайте, що цей пиріг можна зберігати в холодильнику та розігрівати перед подачею. Якщо вам залишиться велика кількість начинки, можете зберегти її в контейнері в холодильнику та використовувати для інших страв, таких як млинці, омлети, чи пельмені.