Великодня паска в хлібопічці: рецепт із родзинками, цукатами або сухофруктами

Великодня паска в хлібопічці: рецепт із родзинками, цукатами або сухофруктами
4.5
(6)
Підійде: Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Великодня паска в хлібопічці:

  • 0,5 кг борошна
  • 200 гр родзинок/цукатів/сухофруктів (можна змішати)
  • 3 яйця (якщо дрібні - 4)
  • 150 гр вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 75 гр цукру
  • 10 гр ванільного цукру
  • 8 гр сухих дріжджів
  • 1 ч.л. солі без гірки

Білкова глаузр для паски:

  • 1 яйце (білок)
  • 50 гр цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Родзинки/сухофрукти для великодньої паски в хлібопічці залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Злити воду, просушити родзинки і обваляти їх у борошні, сухофрукти після замочування потрібно подрібнити і також обваляти в борошні. Цукати не заливати окропом і не обвалювати в борошні, можна просто подрібнити їх.
  2. У чашу хлібопічки просіяти через сито борошно із сіллю, дріжджами, цукром і ванільним цукром, розмішати. Додати розм'якшене вершкове масло, молоко і яйця (усі продукти мають бути кімнатної температури, потрібно вийняти їх із холодильника за півгодини до початку приготування).
  3. У диспенсер скласти родзинки/сухофрукти/цукати. Якщо у вас немає диспенсера - додайте сухофрукти ближче до кінця замісу тіста. Рецепт великодньої паски призначений для хлібопічки Панасонік SD-255. Якщо у вас хлібопічка іншої марки - адаптуйте рецепт під функції та режими, які наявні.
  4. Встановити режим основний BAKE (випічка), RAISIN (з родзинками), розмір XL. В основному режимі паска в хлібопічці готується 4 години, з них 50 хвилин - випічка паски.
  5. Вийняти готову великодню паску з мультиварки на решітку та залишити вистигати. Коли паска повністю охолоне, можна приготувати глазур. Білок відокремити від жовтка і залишити на кілька хвилин у морозилці.
  6. Потім вийняти його з морозилки, додати лимонний сік і збити масу міксером до утворення стійкої піни. Поступово всипати цукрову пудру і змішувати до однорідності.
  7. Повністю остиглу паску можна покрити білковою (або іншою) глазур'ю, прикрасити кондитерською посипкою і дати застигнути півгодини-годину. Зберігати паску до її подачі в каструлі, застеленій рушником, під кришкою. Нарізати паску порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!

Хлібопічки сьогодні - це зручні та практичні пристрої, які значно полегшують приготування великодньої паски. За допомогою цього рецепта ви можете швидко та легко приготувати смачну та ароматну паску в хлібопічці Панасонік. Спробуйте та насолоджуйтеся!