Гарбузовий пиріг із горіхами: рецепт: рецепт

Гарбузовий пиріг із горіхами: рецепт: рецепт
4.1
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Гарбузовий пиріг із горіхами:

  • 300 гр м'якоті гарбуза
  • 150 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • 80 гр волоських горіхів
  • 80 гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1,5 ст.л. тертого кореня імбиру
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. кориці
  • пів-ч.л. солі
  • пів-ч.л. меленого імбиру

Глазур для гарбузового пирога:

  • 100 гр білого шоколаду
  • 50 мл вершків будь-якої жирності (можна замінити 1 ст.л. молока і 1 ст.л. розтопленого вершкового масла)

Рецепт приготування страви:

  1. Гарбуз очистити від шкірки і порізати не дуже великими шматками. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаметним папером і викласти на нього подрібнені овочі. Запікати гарбуз близько 30 хвилин до м'якості.
  2. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Потім скласти гарбузову м'якоть у чашу блендера і подрібнити до пюреподібного стану. В окрему миску просіяти через сито борошно з розпушувачем, сіллю, меленим імбиром і корицею, розмішати.
  3. Духовку розігріти до 160/180С, форму для випічки змастити олією або застелити пергаментним папером. Вершкове масло розтопити, не доводячи до кипіння, і залишити його остигати. Горіхи почистити, подрібнити й обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
  4. Гарбузове пюре викласти в окрему миску, додати цукор, ванільний цукор і ретельно розтерти виделкою. Вбити яйця і перемішати до однорідності. Влити олію, додати тертий імбир і знову перемішати.
  5. Підмішати до гарбузової маси борошняну суміш, половину горіхів і розмішати. Викласти тісто у форму і розрівняти поверхню. Випікати гарбузовий пиріг із горіхами приблизно 40 хвилин до готовності.
  6. Потім вийняти форму і накрити її легким рушником на 10 хвилин. Білий шоколад поламати невеликими шматочками і скласти в маленьку ємність. Влити вершки і поставити ємність на водяну баню.
  7. Нагрівати шоколад із вершками, помішуючи, до повного розчинення й утворення однорідної консистенції. Зняти ємність із водяної бані та дати їй охолонути до теплої температури.
  8. Змастити теплий гарбузовий пиріг шоколадною глазур'ю і посипати горіхами, що залишилися. Нарізати пиріг порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!

Цей рецепт гарбузового пирога з горіхами - ідеальний вибір для людей, які хочуть насолоджуватися смачним і корисним десертом. Він також може бути чудовим подарунком для рідних і близьких восени. Спробуйте приготувати цей десерт самі та насолоджуйтеся його неповторним смаком!