Великодня паска в мультиварці: простий рецепт для всієї родини
Кухня
Інгредієнти:
- ~550 гр борошна
- 3 яйця
- 150 гр цукру
- 100 мл молока
- 100 гр родзинок
- 70 гр вершкового масла
- 3 ст.л. рослинної олії
- пів-ч.л. солі
- 11 гр сухих дріжджів
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Спочатку приготувати дріжджову опару для тісто на великодню паску. Молоко підігріти до теплої температури (в ідеалі - 35С). Додати сухі дріжджі, 1 ч.л. цукру та 2-3 ст.л. борошна. Ретельно розмішати масу до однорідності й залишити в теплі на півгодини.
- Яйця на 15 хвилин вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі. Потім вбити їх у миску і збити до утворення пишної світлої маси, поступово підсипаючи цукор. Збивати яйця з цукром близько 5 хвилин на високій швидкості. вершкове масло розтопити (не доводячи до кипіння) і залишити остигати.
- З'єднати дріжджову опару з яєчною масою, додати сіль і розмішати. Поступово просіяти борошно через сито і вимішувати тісто до однорідності. Коли маса стане майже повністю однорідною, влити в центр розтоплене масло і перемішати.
- Потім влити рослинну олію і знову вимісити тісто до однорідності. Накрити миску легким рушником і поставити в тепле місце. Дріжджове тісто для великодніх пасок має підходити близько 4 годин у теплі.
- Родзинки залити гарячою водою і залишити на 15 хвилин. Потім злити воду і просушити родзинки серветкою або паперовим рушником. У чашу мультиварки злити 1 ч. л. рослинної олії, ретельно змастити дно і стінки чаші.
- У тісто для паски, що підійшло, вмішати родзинки, викласти їх у чашу мультиварки. Увімкнути режим Підігрів або Мультиповар на 20-25С на 10 хвилин. Потім вимкнути мультиварку і залишити тісто підходити на 40-50 хвилин. Тісто має збільшитися вдвічі.
- Готувати великодню паску в мультиварці 100 хвилин у режимі Випічка. Якщо у вас максимальний час 60 хвилин, після звукового сигналу, не відкриваючи кришку, встановити цей самий режим ще на 40 хвилин.
- Після випічки залишити паску з родзинками в мультиварці ще на 10-15 хвилин. Після цього перекласти паску з мультиварки на решітку і залишити до повного охолодження. Перекласти готову паску на тарілку, змастити глазур'ю і посипати кондитерською посипкою.
- Дати прикрасам повністю застигнути (протягом півгодини). Потім можна нарізати паску порційними шматочками і подавати до столу. Зберігати паску необхідно в каструлі, застеленій рушником і накритій кришкою. Приємного чаювання!
Цей рецепт великодньої паски в мультиварці дасть вам змогу насолоджуватися домашніми смаколиками з мінімальними зусиллями та економією часу. Мультиварка допомагає зберігати всі смакові та корисні властивості цієї традиційної страви. Крім того, рецепт легкий у виконанні, тому він підійде для будь-якого рівня майстерності. За допомогою цього рецепта ви зможете вражати своїх гостей смачною та ароматною паскою.