Пиріг з айвою

Пиріг з айвою
4.6
(11)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 айви
  • 600 г сиру
  • 2 яйця
  • 100 мл вершків, сметани або молока
  • 5 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. манної крупи
  • 30 мл лікеру
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст.л. меду
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. соди
  • ½ ч.л. куркуми (або щіпка шафрану)
  • мелена кориця - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Айву очистити від серцевини і порізати тонкими кільцями або півкільцями. На сковороді розігріти вершкове масло, викласти айву шарами, посипати її цукром (2-3 ст.л.) і куркумою.
  2. Зменшити вогонь до мінімального, накрити сковороду кришкою і тушити айву приблизно 15 хвилин. При цьому періодично перевертати часточки айви лопаткою.
  3. Сир подрібнити блендером або протерти через сито, додати цукор (2-3 ст.л.), сирі яйця і знову збити блендером або розтерти виделкою до однорідності.
  4. Додати в сирну масу соду (не гашену), перемішати ложкою. Додати молоко, розмішати, додати ванільний цукор, манну крупу і добре перемішати до однорідності.
  5. Зняти сковороду з вогню, перекласти тушені плоди в форму (сік, який утворився при тушенні, слити в окремий посуд), залити сирним тістом і відправити в духовку, розігріту до 160-180С.
  6. Пекти пиріг з айвою приблизно 45 хвилин при зазначеній температурі. Сік айви змішати з лікером, медом, меленою корицею (за смаком, але можна й не додавати) і відставити убік.
  7. Витягнути форму з духовки, аккуратно за допомогою ножа відокремити пиріг від стінок форми і перекласти на тарілку. Рівномірно змастити пиріг з усіх боків раніше приготовленим соусом і дати йому трохи охолонути.
  8. Сирний пиріг з айвою смачний як у теплому, так і в остиглому вигляді. Смачного!

Цей рецепт сирного пирога з айвою додасть вашому столу яскравих вражень. Айва - це дуже корисний фрукт, який містить велику кількість вітамінів та мінералів, в тому числі вітамін С, залізо та калій. А сир - це білковий продукт, який допоможе наситити вас на довгий час. Тому, цей пиріг є не тільки смачним, але і корисним. Також, якщо ви не хочете використовувати лікер, можете замінити його на сік з апельсину або гранату - смак залишиться таким же яскравим та насиченим.