Пиріг з айвою
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 2 айви
- 600 г сиру
- 2 яйця
- 100 мл вершків, сметани або молока
- 5 ст.л. цукру
- 4 ст.л. манної крупи
- 30 мл лікеру
- 30 г вершкового масла
- 1 ст.л. меду
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч.л. соди
- ½ ч.л. куркуми (або щіпка шафрану)
- мелена кориця - за смаком
Рецепт приготування:
- Айву очистити від серцевини і порізати тонкими кільцями або півкільцями. На сковороді розігріти вершкове масло, викласти айву шарами, посипати її цукром (2-3 ст.л.) і куркумою.
- Зменшити вогонь до мінімального, накрити сковороду кришкою і тушити айву приблизно 15 хвилин. При цьому періодично перевертати часточки айви лопаткою.
- Сир подрібнити блендером або протерти через сито, додати цукор (2-3 ст.л.), сирі яйця і знову збити блендером або розтерти виделкою до однорідності.
- Додати в сирну масу соду (не гашену), перемішати ложкою. Додати молоко, розмішати, додати ванільний цукор, манну крупу і добре перемішати до однорідності.
- Зняти сковороду з вогню, перекласти тушені плоди в форму (сік, який утворився при тушенні, слити в окремий посуд), залити сирним тістом і відправити в духовку, розігріту до 160-180С.
- Пекти пиріг з айвою приблизно 45 хвилин при зазначеній температурі. Сік айви змішати з лікером, медом, меленою корицею (за смаком, але можна й не додавати) і відставити убік.
- Витягнути форму з духовки, аккуратно за допомогою ножа відокремити пиріг від стінок форми і перекласти на тарілку. Рівномірно змастити пиріг з усіх боків раніше приготовленим соусом і дати йому трохи охолонути.
- Сирний пиріг з айвою смачний як у теплому, так і в остиглому вигляді. Смачного!
Цей рецепт сирного пирога з айвою додасть вашому столу яскравих вражень. Айва - це дуже корисний фрукт, який містить велику кількість вітамінів та мінералів, в тому числі вітамін С, залізо та калій. А сир - це білковий продукт, який допоможе наситити вас на довгий час. Тому, цей пиріг є не тільки смачним, але і корисним. Також, якщо ви не хочете використовувати лікер, можете замінити його на сік з апельсину або гранату - смак залишиться таким же яскравим та насиченим.