Рецепт шоколадного бісквіту в мультиварці

Рецепт шоколадного бісквіту в мультиварці
3.9
(6)
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр цукру
  • 250 гр борошна
  • 200 мл молока
  • 200 мл чистої води
  • 2 яйця
  • 100 мл рослинної олії
  • 4 ст.л. какао-порошку
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця заздалегідь вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком, содою та розпушувачем, розмішати.
  2. Потім вбити яйця в окрему миску і збити міксером до утворення піни. Збиваючи, тонкою цівкою всипати цукор і ванільний цукор. Збивати яєчну суміш близько близько 5 хвилин до утворення пишної світлої маси.
  3. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою молоко (кімнатної температури) і рослинну олію. Збивати ще 1-2 хвилини до однорідності. Зменшити швидкість міксера до низької і поступово всипати суху суміш. Змішувати всі інгредієнти до однорідності.
  4. Тим часом закип'ятити воду. Влити окріп у шоколадне тісто для бісквіта і розмішати до однорідності. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і присипати борошном/панірувальними сухарями.
  5. Вилити готове тісто в чашу мультиварки і встановити режим Випічка. Готувати шоколадний бісквіт у мультиварці годину. Потім перевірити бісквіт на готовність, встановити той самий режим ще на 10-30 хвилин (залежно від стадії приготування, на якій перебуває бісквіт).
  6. Випікатися бісквіт може до 2 годин (усе залежить від вашої мультиварки). Готовий шоколадний бісквіт обережно перевернути з мультиварки на решітку і дати йому повністю охолонути.
  7. Шоколадний бісквіт можна розрізати ще теплим на порційні шматочки і подавати до чаю. А можна розрізати вздовж на 3 частини, прошарувати кремом і приготувати торт. Приємного чаювання!

Шоколадний бісквіт - це справжні ласощі для шоколадних гурманів. Його можна готувати в будь-яку пору року і прикрашати за своїм бажанням. Також, використовуючи цей рецепт, можна експериментувати зі складом, додавати горіхи або сухофрукти для більш насиченого смаку. Готувати шоколадний бісквіт у мультиварці - легко та швидко, а результат точно приємно здивує вас і вашу сім'ю чи гостей. Спробуйте цей рецепт і ви отримаєте чудовий смачний десерт!