Рецепт манника з вишнею на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру
- 200 гр цукру
- 200 гр вишні
- 150 гр борошна
- 2 яйця
- 4 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску і збити міксером до однорідності. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою кефір і вимішувати на високій швидкості до однорідної консистенції.
- Змішати в окремій мисці цукор з манкою, борошном, розпушувачем і ванільним цукром. Підмішати суху суміш до рідкої маси, вимішати віночком до повної однорідності і залишити на півгодини в кімнатній температурі.
- Тим часом промити вишню, очистити її від кісточок і скласти в миску. Додати кілька ложок цукру і перемішати. Духовку розігріти до 180С. Форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати манкою, викласти третину вишневої начинки.
- Залити начинку половиною тіста, викласти решту вишні і залити всім тістом. Відправити форму в розігріту духовку на годину.
- Вийняти пиріг із духової шафи, провести гострим ножем уздовж бортиків і перевернути манник на тарілку, за бажанням можна обсипати цукровою пудрою. Манник із вишнею на кефірі смачний і в теплому, і в холодному вигляді. Приємного чаювання!
Цей манник з вишнею на кефірі є ідеальним десертом для вечері чи сніданку, тому що він не такий важкий, як більшість інших випічок. Він також містить вітаміни та мінерали, які є корисними для здоров'я, особливо вітамін С, який міститься в вишнях. Він також може бути чудовим десертом для дітей, які люблять солодке, але мама береже їхнє здоров'я. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком корисного манника з вишнею на кефірі!