Дріжджовий пиріг зі свіжою полуницею: рецепт із фото

Дріжджовий пиріг зі свіжою полуницею: рецепт із фото
3.9
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пирога з полуницею:

  • 1 кг борошна
  • 0,5 л молока
  • 200 гр вершкового масла або маргарину
  • 2 яйця
  • 11 гр сухих дріжджів
  • 10 гр розпушувача
  • 3/4 ч.л. солі

Полунична начинка для дріжджового пирога:

  • 1 кг полуниці
  • 400 гр цукру
  • 2 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Вершкове масло або маргарин порізати на шматочки невеликого розміру і розтопити на водяній бані або залишити на 20 хвилин у кімнатній температурі, щоб воно підтануло до м'якості.
  2. Молоко підігріти до теплої температури (близько 40С), додати цукор із сіллю та розмішати до їх повного розчинення. Яйця вбити в окрему миску та збити вінчиком, влити до молочної суміші та розмішати до однорідності. Борошно просіяти через сито разом із дріжджами та розпушувачем в одну миску, перемішати.
  3. Помішуючи суху суміш рукою або ложкою, влити теплу молочну рідину, вимісити м'яке тісто. Вимішувати тісто руками, поки воно не почне відставати від долонь (можна злегка їх змастити олією). Кілька разів відбити тісто об стіл (кидаючи його на плоску поверхню), завдяки цьому випічка вийде повітряною.
  4. Накрити дріжджове тісто харчовою плівкою або рушником і залишити на годину в теплому місці для підйому (30-35С). Через годину тісто вимісити руками, знову накрити плівкою або рушником і залишити підніматися в теплі на годину.
  5. Полуницю для начинки потрібно перебрати, очистити від хвостиків, скласти в друшляк і промити під струменем прохолодної води. Дати воді повністю стекти і просохнути ягодам.
  6. Розділити тісто на дві нерівні частини, приблизно 2:1. Більшу частину розкачати по деку, попередньо змастивши його олією, сформувати невеликі бортики по краях. Рівномірно засипати тісто крохмалем, просіюючи його через сито.
  7. Полуницю порізати на невеликі шматочки (кожну ягоду розрізати на 2-4 частини) і викласти на тісто з крохмалем. З тіста, що залишилося, сформувати смужки і викласти їх зверху на начинку у вигляді решітки.
  8. Духовку розігріти до 180/200С, змастити поверхню тіста молоком. Одразу перед випіканням засипати пиріг рівномірно цукром для начинки і відправити деко в духовку.
  9. Випікати дріжджовий пиріг із полуницею близько 40-45 хвилин до рум'яності. Вийняти готовий пиріг із духовки, накрити легким рушником і залишити на 15 хвилин остигати.
  10. Зняти рушник, нарізати пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Полуничний пиріг із дріжджового тіста смачний як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Цей рецепт дозволяє вам насолоджуватися свіжими ягодами полуниці у формі дріжджового пирога. Цей пиріг можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів, тож він є чудовим вибором як для сніданку, так і для десерту. Для більшої смакової насолоди можна додати до начинки трішки цедри лимону, що додаст ще більше свіжості та аромату. А декорувати пиріг можна фруктовими шматочками полуниці або листочками м'яти.