Пісний манник з вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 220 мл соєвого молока (можна замінити звичайним молоком)
- 200 гр манки
- 200 гр цукру
- 150 гр вишні (очищеної від кісточок)
- 70 гр борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. меленої кориці
Рецепт приготування страви:
- Манку з цукром всипати в одну миску, залити теплим молоком і розмішати, залишити набухати суміш на 25 хвилин. В окрему миску просіяти через сито борошно з розпушувачем і корицею, розмішати.
- Вишню перебрати, промити й очистити від кісточок. Через зазначений час підмішати до манної суміші просіяну суху суміш і вимішати до однорідності.
- Всипати в манне тісто вишню, перемішати і викласти все у форму для випічки, змащену олією, відправити її в розігріту до 200С духовку.
- Випікати пісний манник із вишнею за вказаної температури близько півгодини до рум'яної скоринки. Вийняти форму, накрити рушником і залишити вистигати щонайменше на 10 хвилин.
- Вийняти пиріг із вишнею з форми, обсипати цукровою пудрою, просіюючи її через сито, і нарізати манник порційними шматочками. Приємного чаювання!
Крім того, цей пісний манник з вишнею - це чудовий варіант для тих, хто не може споживати молочні продукти або хоче зменшити кількість жирів у своїй дієті. Соєве молоко замість звичайного молока зробить цей десерт вегетаріанським та відмінним варіантом для тих, хто дотримується різних дієт.