Пісний манник з вишнею

Пісний манник з вишнею
3.3
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 мл соєвого молока (можна замінити звичайним молоком)
  • 200 гр манки
  • 200 гр цукру
  • 150 гр вишні (очищеної від кісточок)
  • 70 гр борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Манку з цукром всипати в одну миску, залити теплим молоком і розмішати, залишити набухати суміш на 25 хвилин. В окрему миску просіяти через сито борошно з розпушувачем і корицею, розмішати.
  2. Вишню перебрати, промити й очистити від кісточок. Через зазначений час підмішати до манної суміші просіяну суху суміш і вимішати до однорідності.
  3. Всипати в манне тісто вишню, перемішати і викласти все у форму для випічки, змащену олією, відправити її в розігріту до 200С духовку.
  4. Випікати пісний манник із вишнею за вказаної температури близько півгодини до рум'яної скоринки. Вийняти форму, накрити рушником і залишити вистигати щонайменше на 10 хвилин.
  5. Вийняти пиріг із вишнею з форми, обсипати цукровою пудрою, просіюючи її через сито, і нарізати манник порційними шматочками. Приємного чаювання!

Крім того, цей пісний манник з вишнею - це чудовий варіант для тих, хто не може споживати молочні продукти або хоче зменшити кількість жирів у своїй дієті. Соєве молоко замість звичайного молока зробить цей десерт вегетаріанським та відмінним варіантом для тих, хто дотримується різних дієт.