Як приготувати пісочний пиріг з полуницею

Як приготувати пісочний пиріг з полуницею
4.0
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для пирога з полуницею:

  • 300-350 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • 150 гр вершкового масла або маргарину
  • 1 яйце (бажано замінити 2 жовтками)
  • пів-ч.л. розпушувача
  • щіпка ваніліну

Полунична начинка для пісочного пирога:

  • 800 гр полуниці
  • цукор - за смаком
  • пакетик для приготування желе - близько 30 гр (червоного кольору)

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю перебрати, очистити від хвостиків і промити. Дати стекти воді, перекласти ягоди в миску і засипати цукром. Перемішати все і залишити на кілька годин у холодильнику до утворення соку.
  2. Вершкове масло порізати на шматочки невеликого розміру і залишити на півгодини в кімнатній температурі, щоб воно підтануло. Збити м'яке вершкове масло міксером на високій швидкості до пишного стану.
  3. Борошно із сіллю та розпушувачем просіяти через сито в окрему миску і розмішати. Не перестаючи збивати масло, всипати поступово тонкою цівкою цукор із ванільним цукром або ваніліном, змішувати до отримання пишної кремової маси.
  4. Вбити в крем сире яйце або ввести по одному жовтки, збивати міксером до однорідності. Поступово підмішати до отриманої маси суху борошняну суміш, вимісити гладке тісто, що не липне до рук (за необхідності можна додати трохи води або молока).
  5. Форму для випічки з діаметром близько 25 см змастити вершковим маслом, покласти в неї тісто і рівномірно розподілити по дну, сформувати невеликі бортики. Відправити форму з тістом на півгодини в холодильник.
  6. Злити з полуниці приблизно 250 мл сиропу (якщо його замало - можна долити до зазначеної кількості чистої води). Духовку розігріти до 180С, викласти у форму з тістом полуницю з цукром, відправити все в розігріту духову шафу.
  7. Випікати полуничний пиріг із пісочного тіста приблизно 35 хвилин до готовності. Через 15 хвилин після початку випікання закип'ятити полуничний сироп, залити ним суміш для приготування желе і розмішати, залишити до повного охолодження.
  8. Вийняти пиріг із духовки, залишити вистигати. Влити зверху на начинку остиглу рідину для желе і відправити в холодильник. Пісочний пиріг із полуницею має настоятися в холодильнику не менше 6 годин (до застигання желе). Вийняти готову страву з холодильника, прикрасити на свій смак і подавати до столу. Смачного!

Полуниця - це не тільки смачна ягода, але й корисна. Вона містить велику кількість вітамінів та антиоксидантів, які зберігають здоров'я нашого організму. Крім того, полуниця відома своїми антибактеріальними та протизапальними властивостями, тому її рекомендують вживати для підтримки імунної системи.