Пиріг з бананами та яблуками із листкового тіста

Пиріг з бананами та яблуками із листкового тіста
4.6
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
  • 2 яблука
  • 1 банан
  • 1 яйце
  • 1-2 ст.л. джему
  • цукрова пудра (за бажанням)
  • цукор (за смаком)

Рецепт приготування:

  1. Накрийте листкове тісто харчовою плівкою та залиште при кімнатній температурі до повного розморожування.
  2. Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте м'яку частину тонкими скибочками. Очистіть банан від шкірки, наріжте його по діагоналі на шматочки товщиною близько 0,5-1 см.
  3. Розкатайте листкове тісто до розмірів близько 28 * 38 см (на листі, змащеному рослинною олією або викладеному пекарським пергаментом). Розігрійте духовку до 180/200 °C.
  4. Відріжте від розкатаного тіста 3 довгі смужки шириною близько 1-1,5 см. Від залишку тіста відріжте (з вузького боку) 4 смужки шириною приблизно 3-4 см. Шматок тіста, що залишився, бажано вирівняти ножем до квадрата.
  5. Рівномірно змастіть поверхню тіста повидлом або джемом. Викладіть зверху шматочками яблук, нагадуючи доміно, на них покладіть шматочки банану (залиште близько 2 см вільного тіста по краях).
  6. Розріжте кожну з тонких смужок навпіл та прикрасьте поверхню начинки у вигляді решітки. Покладіть по одній широкій смужці з кожного боку, трохи прикриваючи начинку. Притисніть всі 4 смужки до основи пирога.
  7. Збийте жовток виделкою з 2-3 ст.л. молока, змастіть за допомогою силіконової щітки поверхню листкового тіста. Посипте бананово-яблучну начинку цукром (за смаком, близько 3-4 ст.л.).
  8. Поставте лист в розігріту духовку на півгодини. Якщо після вказаного часу пиріг готовий, вийміть його з духовки і дайте остудитися. Якщо ні, допікайте до готовності ще 5-15 хвилин.
  9. Охолоджений пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Цікаве доповнення:

Листковий пиріг з яблуками та бананами - це чудовий спосіб, використовуючи сезонні фрукти, створити десерт, який задовольнить  шанувальників солодкого. Коли пиріг печеться, увесь будинок наповнюється ароматом свіжих яблук та випічки. Подавайте його з гарячим чаєм або кавою, насолоджуйтесь кожним шматочком цієї смакоти. Поділіться цим рецептом з родиною та друзями, вони обов'язково будуть вдячні вам за цю неймовірну смакоту!