Пиріг з бананами та яблуками із листкового тіста
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
- 2 яблука
- 1 банан
- 1 яйце
- 1-2 ст.л. джему
- цукрова пудра (за бажанням)
- цукор (за смаком)
Рецепт приготування:
- Накрийте листкове тісто харчовою плівкою та залиште при кімнатній температурі до повного розморожування.
- Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте м'яку частину тонкими скибочками. Очистіть банан від шкірки, наріжте його по діагоналі на шматочки товщиною близько 0,5-1 см.
- Розкатайте листкове тісто до розмірів близько 28 * 38 см (на листі, змащеному рослинною олією або викладеному пекарським пергаментом). Розігрійте духовку до 180/200 °C.
- Відріжте від розкатаного тіста 3 довгі смужки шириною близько 1-1,5 см. Від залишку тіста відріжте (з вузького боку) 4 смужки шириною приблизно 3-4 см. Шматок тіста, що залишився, бажано вирівняти ножем до квадрата.
- Рівномірно змастіть поверхню тіста повидлом або джемом. Викладіть зверху шматочками яблук, нагадуючи доміно, на них покладіть шматочки банану (залиште близько 2 см вільного тіста по краях).
- Розріжте кожну з тонких смужок навпіл та прикрасьте поверхню начинки у вигляді решітки. Покладіть по одній широкій смужці з кожного боку, трохи прикриваючи начинку. Притисніть всі 4 смужки до основи пирога.
- Збийте жовток виделкою з 2-3 ст.л. молока, змастіть за допомогою силіконової щітки поверхню листкового тіста. Посипте бананово-яблучну начинку цукром (за смаком, близько 3-4 ст.л.).
- Поставте лист в розігріту духовку на півгодини. Якщо після вказаного часу пиріг готовий, вийміть його з духовки і дайте остудитися. Якщо ні, допікайте до готовності ще 5-15 хвилин.
- Охолоджений пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!
Цікаве доповнення:
Листковий пиріг з яблуками та бананами - це чудовий спосіб, використовуючи сезонні фрукти, створити десерт, який задовольнить шанувальників солодкого. Коли пиріг печеться, увесь будинок наповнюється ароматом свіжих яблук та випічки. Подавайте його з гарячим чаєм або кавою, насолоджуйтесь кожним шматочком цієї смакоти. Поділіться цим рецептом з родиною та друзями, вони обов'язково будуть вдячні вам за цю неймовірну смакоту!