Пісний пиріг із яблуками: простий і смачний рецепт

Пісний пиріг із яблуками: простий і смачний рецепт
4.8
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісне тісто для пирога з яблуками:

  • 200 гр борошна
  • 120 мл рослинної олії
  • 70 мл чистої води (крижаної)
  • 2 ст.л. цукру
  • дрібка солі

Яблучна начинка для пісного пирога:

  • 2-3 яблука
  • 100 гр цукру
  • 2-3 ст.л. борошна
  • 0,5-1 ч.л. кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти в миску через сито разом із сіллю, цукром і розмішати. Влити рослинну олію, холодну воду і ретельно вимісити тісто до однорідності.
  2. Пісочне тісто для пісного пирога з яблуками має вийти м'яким, але не липнути до рук. Розділити тісто на дві нерівні частини (3:2), обидві обернути харчовою плівкою і відправити в холодильник. Через півгодини після того, як ви поклали тісто в холодильник, приготувати яблучну начинку.
  3. Яблука вимити і розрізати на дві частини. Видалити насіння, зняти шкірку і порізати м'якоть невеликими кубиками. Борошно змішати з цукром, корицею. Додати до сухої суміші яблука і ретельно перемішати.
  4. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити олією і присипати борошном. Більшу частину тіста трохи розкачати і викласти у форму. Розподілити тісто по всій поверхні, сформувати невеликі бортики близько 2-3 см.
  5. У тісто викласти яблучну начинку. Тісто, що залишилося для пісного пирога, розкачати і накрити ним яблучну начинку. Краї верхнього шару тіста защипати з краями нижнього шару тіста, а в центрі зробити невеликий хрестоподібний надріз для виходу пари.
  6. Верхній шар тіста рівномірно змастити 1 ч.л. рослинної олії за допомогою силіконового пензлика. Засипати пиріг 1-2 ст.л. цукру і відправити форму в розігріту духову шафу.
  7. Випікати пісний пиріг із яблуками близько години до рум'яності та золотистої скоринки. Вийняти форму й одразу накрити її легким рушником. За 15 хвилин зняти рушник, нарізати пиріг порційними шматочками і прикрасити на свій смак. Приємного чаювання! 

Додатково, ви можете експериментувати зі спеціями, додавши до яблучної начинки трохи імбиру або мускатного горіха, щоб надати пирогу більш насичений аромат. Також, спробуйте подавати його з ванільним морозивом.