Груші у листковому тесті
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 600-700 г груш
- 0,5 кг листкового бездріжджового тіста
Сироп для груш у листковому тесті:
- 0,9-1 л води
- 200 г цукру
- 4 ст.л. меду
- 5 г ванільного цукру
- 1 ч.л. меленої кориці
Рецепт приготування:
- Очистіть груші від шкірки так, щоб не пошкодити плоди. Не зрізайте плодову ніжку. Покрийте листкове тісто харчовою плівкою та залиште його розморожуватися при кімнатній температурі.
- У каструлі змішайте мед з цукром, ванільним цукром, корицею та водою, поставте на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Відразу після закипання опустіть туди очищені цілі груші. Варіть їх під кришкою при слабкому кипінні сиропу протягом приблизно півгодини. Вийміть плоди шумівкою на тарілку, накрийте мискою й залиште охолоджуватися.
- Продовжуйте варити сироп, періодично помішуючи, без кришки на помірному вогні, доки рідина не зменшится вдвічі. Розкатайте тісто в шар товщиною близько 3 мм і наріжте його довгими смужками шириною приблизно 1 см.
- Оберніть кожну грушу по спіралі смужками тіста й розташуйте їх на листі хвостиками догори. Запікайте груші в листковому тісті близько 30-40 хвилин при 180°C. Вийміть лист, зачекайте 10-15 хвилин, щоб вироби охолонули.
- Перед подачею полийте кожну грушу виготовленим раніше сиропом. Смачного!
Цікавий факт:
Груші вважаються символом жіночої краси й довголіття. У деяких культурах груші сприймають як фрукти кохання й вірності. Їх витончений смак і аромат додають особливого шарму цьому десерту. Насолоджуйтеся його пряними нотками кориці й ніжністю м'якого тіста, що плавно перетинається зі солодкими грушами, зануреними у сироп. Це страва, яка може стати справжньою прикрасою столу і здивувати ваших гостей своєю оригінальністю.