Шарлотка з творогом

Шарлотка з творогом
4.3
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 яблук
  • 250 гр творогу
  • 200 гр цукру
  • 200 гр манної крупи
  • 120 гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1-2 ч.л. лимонного соку
  • 2/3 ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука вимити й очистити від серцевини. Порізати м'якоть разом зі шкіркою тонкими скибочками і скласти в невелику миску, влити лимонний сік, всипати 1 ч. л. цукру і перемішати. Духовку розігріти до 220С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
  2. Вершкове масло розтопити на водяній бані і дати повністю охолонути. Яйце вбити в миску і почати збивати міксером на високій швидкості. Поступово всипати цукор і збивати ще 3-4 хвилини до пишності.
  3. Не перестаючи збивати яйце з цукром, влити до нього тонкою цівкою розтоплене вершкове масло і змішувати до однорідної консистенції. Творог викласти в окрему миску і розім'яти виделкою (зернистий творог бажано протерти через сито або пропустити через м'ясорубку).
  4. Влити трохи яєчно-масляної суміші до творогу і розтерти його виделкою. Потім влити ще трохи рідини і знову розтерти до однорідності. Таким чином невеликими порціями підмішати яєчну суміш до творогу.
  5. Просіяти до отриманої маси манну крупу і соду, гарненько вимішати ложкою. На дно форми викласти частину яблук (віялом), посипати їх 1 ч.л. цукру. У тісто додати решту яблук і перемішати, вилити все у форму поверх яблучного шару. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  6. Випікати творожну шарлотку з яблуками приблизно 5 хвилин за вказаної температури. Потім зменшити температуру до 180С і випікати пиріг ще 45 хвилин. Через зазначений час вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати.
  7. Перевернути готовий пиріг на тарілку (яблуками догори) і прикрасити на свій смак. Шарлотка з творогом смачна і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Шарлотка - це десерт, який вперше з'явився в Англії. Він став популярним завдяки своїй простоті та смаку. Згодом шарлотка стала популярною по всьому світу, і кожна кухня має свою власну версію цього чудового десерту.