Торт Казка: Справжня казка для шанувальників домашніх солодощів
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта Казка:
- 4 яйця
- 120 гр борошна
- 120 гр цукру
Сироп для просочення торта:
- 100 гр цукру
- 120 мл чистої води
- 1 ст.л. коньяку або рому
Масляний крем для торта Казка:
- 200 гр вершкового масла
- 180-190 гр цукру
- 120 мл молока
- 2 яйця (жовтки)
- 1 ст.л. коньяку
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. какао-порошку
- 1 ч.л. шпинатного соку (можна замінити харчовим барвником зеленого кольору)
- 1 ч.л. густого сиропу від варення рожевого кольору (або харчового барвника)
Рецепт приготування страви:
- Жовтки відокремити від білків і залишити їх у кімнатній температурі на 15 хвилин. Білки прибрати на цей час у холодильник, борошно просіяти через сито в окрему миску. Духовку розігріти до 180/200С, прямокутну форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
- Жовтки збити міксером до однорідності. Не перестаючи збивати жовтки, всипати в них цукор і збивати все до утворення світлого пишного крему (близько 5 хвилин). Білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків.
- З'єднати жовтковий і білковий крем, перемішати до однорідності. Підмішати до отриманої маси просіяне борошно і вилити тісто в заздалегідь приготовлену форму. Випікати бісквіт для торта Казка приблизно 40 хвилин.
- Вийняти форму з духовки і накрити легким рушником, залишити на 10 хвилин. Дістати бісквіт із форми й остудити повністю на решітці, залишити його провітритися на добу (мінімум на 10 годин).
- Через зазначений час зрізати кути по всій довжині кексу (так, щоб у бісквіта були напівкруглі кути), розкришити їх у блендері й викласти на деко. Підсушити бісквітну крихту протягом 8 хвилин при 200С.
- У невеликій каструлі з'єднати воду, цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння, влити коньяк і розмішати, зняти каструлю з вогню. Залишити сироп до повного охолодження.
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин. Жовтки відокремити від білків і скласти в каструлю невеликого розміру, залишити на 5 хвилин. Помішуючи жовтки віночком, влити тонкою цівкою тепле молоко і вимішати до однорідності.
- Поставити каструлю з молочною сумішшю на невеликий вогонь і поступово всипати цукор, перемішати. Довести крем Шарлотт до закипання, безперервно помішуючи. Проварити крем для торта Казка протягом 3-5 хвилин, не перестаючи помішувати (консистенція повинна нагадувати згущене молоко).
- Зняти каструльку з вогню, накрити харчовою плівкою або кришкою і залишити до повного охолодження. Потім збити вершкове масло з ванільним цукром міксером до утворення пишної кремової маси (близько 5 хвилин).
- Не перестаючи збивати масляний крем, по ложці ввести крем Шарлотт і змішувати все до однорідності. Влити в готовий крем коньяк і перемішати. Половину крему перекласти в окрему миску, додати какао і збити міксером або вимішати вінчиком.
- Одну-дві ложки світлого крему підфарбувати зеленим кольором, а другу - рожевим. Бісквіт розрізати вздовж на 3 рівні частини і просочити їх раніше приготованим сиропом. Змастити нижній корж торта світлим кремом, накрити середнім бісквітом, змастити кремом, що залишився, і накрити верхнім коржем.
- Змастити поверхню і боки торта шоколадним кремом, рівномірно обсипати боки бісквітною крихтою. Наповнити корнетики зеленим, рожевим і шоколадним кремом, що залишився, прикрасити поверхню торта на свій смак.
- Торт Казка має настоятися в холодильнику щонайменше 8 годин. Після цього можна вийняти готову страву і подавати до столу. Приємного чаювання!
Торт Казка - це насолода для всієї родини, яку можна приготувати зі звичайних інгредієнтів. Кожен шматочок цього торта викликає посмішку і радість. Чудовий варіант для святкового столу або просто для того, щоб потішити близьких і друзів.