Унікальний Торт Мікадо - Солодка Радість на Столі

Унікальний Торт Мікадо - Солодка Радість на Столі
3.8
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта Мікадо:

  • 450 гр борошна
  • 250 гр вершкового масла
  • 200 гр сметани 25%
  • 2 ч.л. розпушувача

Крем для торта Мікадо:

  • банка вареного згущеного молока (близько 380 гр)
  • 200 гр вершкового масла
  • 150-160 гр цукрової пудри
  • 2 яйця (жовтки)
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 10 гр ванільного цукру
  • + 100 гр чорного шоколаду (для прикраси)

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно підтануло. Борошно просіяти в окрему миску разом із розпушувачем і розмішати. Вершкове масло почати збивати міксером і поступово ввести сметану, збивати ще кілька хвилин.
  2. Підмішати до отриманої маси просіяну суху суміш і вимісити тісто до однорідності. Розділити його на 8 рівних частин, скачати з кожної кульку і викласти на обробну дошку, накрити все тісто харчовою плівкою і відправити в холодильник.
  3. Тісто для торта Мікадо має настоятися в холоді близько години. Через зазначений час розігріти духовку до 180/200С, деко застелити пергаментним папером.
  4. Вийняти з холодильника одну частину тіста і тонко її розкачати в коло близько 20 см діаметром (зайві краї обрізати ножем, приклавши до розкатаного тіста тарілку або форму відповідного розміру). Краї тіста не викидати, а скласти в окрему ємність. Проколоти коло тіста в кількох місцях виделкою і відправити деко в розігріту духову шафу.
  5. Випікати корж до золотистого кольору близько 8-10 хвилин. Тим часом розкачати й обрізати наступний шматок тіста. Вийняти деко, перекласти корж на тарілку, а на застелене деко перекласти розкатане тісто. Попротикати його виделкою і відправити випікатися до готовності.
  6. Таким чином розкатати і спекти все інше тісто, скласти коржі стопкою на тарілку і дати їм повністю охолонути. Спекти обрізки тіста в розігрітій духовці до золотистого кольору і також залишити вистигати. Потім приготувати крем для торта Мікадо.
  7. Жовтки відокремити від білків і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Вершкове масло розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння, і залишити остигати. Жовтки почати збивати міксером на високій швидкості.
  8. Не перестаючи збивати жовтки, всипати до них тонкою цівкою цукрову пудру, какао-порошок і ванільний цукор. Коли маса стане пишною й однорідною (приблизно через 2-3 хвилини), влити поступово вершкове масло і збивати ще хвилину.
  9. Зменшити швидкості міксера до середньої і додати в жовтковий крем варене згущене молоко. Збити крем до однорідної консистенції. Промазати всі коржі кремом, скласти їх стопкою. Поверхню і боки торта обмазати кремом, що залишився, і відправити його в холодильник.
  10. Торт Мікадо має настоятися в холодильнику не менше 6 годин. Обрізки подрібнити за допомогою качалки на крихту, шоколад натерти на тертці. Готовий торт обсипати крихтою і тертим шоколадом, нарізати на порції і подавати до столу. Смачного!

Якщо ви хочете додати ще більше унікальності до вашого Торту Мікадо, ось кілька цікавих ідей:

  • Декорація з фруктів: Додайте свіжі фрукти, такі як ягоди, ківі або шматочки мандаринів, на верхній шар крему. Це не тільки додасть торту гарного вигляду, а й додасть свіжості та природного солодкого смаку.
  • Карамельний соус: Полийте торт легким шаром карамельного соусу перед подачею. Це додасть нотку карамелі до солодкого крему і зробить торт ще більш апетитним.
  • Горішки: Прикрасьте бічні сторони торта обсмаженими горішками, такими як мигдаль, горіхи або фундук. Це додасть хрусткості та текстури до кожного шару.
  • Ароматизований крем: Спробуйте додати до крему трохи аромату, такого як цитрусові цедра або екстракт ванілі. Це посилить смакові відтінки торта і зробить його ще більш запаморочливим.