Черемховий торт - рецепт, який запам'ятається

Черемховий торт - рецепт, який запам'ятається
4.2
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Черемховий бісквіт для торта:

  • 150 гр цукру
  • 2 яйця
  • 130 гр сметани 20%
  • 120 гр пшеничного борошна
  • 50 гр черемхового борошна
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/3 ч.л. солі

Крем для черемхового торта:

  • 400 гр сметани 30%
  • 100 гр цукрової пудри
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця і сметану для бісквіта залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито разом із черемховим борошном, сіллю, содою, розпушувачем, ванільним цукром.
  2. Духовку розігріти до 180С, дно форми для випічки застелити промасленим пергаметним папером, стінки змастити вершковим маслом і присипати борошном. Яйця вбити в миску і почати збивати міксером, поступово тонкою цівкою всипати цукор.
  3. Збивати яєчну масу близько 3-5 хвилин до пишності і влити сметану, збивати на низькій швидкості до рівномірного кольору. Підмішати до яєчно-сметанної маси суху суміш і вимішати до однорідності, викласти тісто у форму і відправити її в розігріту духову шафу.
  4. Випікати черемховий бісквіт близько 35 хвилин до готовності. Через зазначений час вимкнути вогонь і відкрити дверцята духовки. Через 15 хвилин вийняти форму і залишити бісквіт ще на 10-15 хвилин.
  5. Дістати пиріг із форми на решітку і дати йому повністю охолонути. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на 2 рівні частини. Сметану з'єднати з цукровою пудрою і ванільним цукром, розмішати віночком або міксером на низькій швидкості до однорідності.
  6. Покласти корж на тарілку і змастити його половиною крему. Накрити крем другим коржем, обмазати поверхню і боки черемхового торта сметанним кремом, що залишився. Відправити страву в холодильник на 8-10 годин.
  7. Готовий черемховий торт прикрасити на свій смак і подавати до столу. Приємного чаювання! 

Черемховий торт називається за квіткою-символом кохання, яка розквітає в українській культурі. Його аромат і ніжний смак створюють неперевершену атмосферу тепла та радості. Випічка такого торта може стати чудовим способом потішити близьких і подарувати їм щастя.