Черемховий торт - рецепт, який запам'ятається
Кухня
Інгредієнти:
Черемховий бісквіт для торта:
- 150 гр цукру
- 2 яйця
- 130 гр сметани 20%
- 120 гр пшеничного борошна
- 50 гр черемхового борошна
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/3 ч.л. соди
- 1/3 ч.л. солі
Крем для черемхового торта:
- 400 гр сметани 30%
- 100 гр цукрової пудри
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Яйця і сметану для бісквіта залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито разом із черемховим борошном, сіллю, содою, розпушувачем, ванільним цукром.
- Духовку розігріти до 180С, дно форми для випічки застелити промасленим пергаметним папером, стінки змастити вершковим маслом і присипати борошном. Яйця вбити в миску і почати збивати міксером, поступово тонкою цівкою всипати цукор.
- Збивати яєчну масу близько 3-5 хвилин до пишності і влити сметану, збивати на низькій швидкості до рівномірного кольору. Підмішати до яєчно-сметанної маси суху суміш і вимішати до однорідності, викласти тісто у форму і відправити її в розігріту духову шафу.
- Випікати черемховий бісквіт близько 35 хвилин до готовності. Через зазначений час вимкнути вогонь і відкрити дверцята духовки. Через 15 хвилин вийняти форму і залишити бісквіт ще на 10-15 хвилин.
- Дістати пиріг із форми на решітку і дати йому повністю охолонути. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на 2 рівні частини. Сметану з'єднати з цукровою пудрою і ванільним цукром, розмішати віночком або міксером на низькій швидкості до однорідності.
- Покласти корж на тарілку і змастити його половиною крему. Накрити крем другим коржем, обмазати поверхню і боки черемхового торта сметанним кремом, що залишився. Відправити страву в холодильник на 8-10 годин.
- Готовий черемховий торт прикрасити на свій смак і подавати до столу. Приємного чаювання!
Черемховий торт називається за квіткою-символом кохання, яка розквітає в українській культурі. Його аромат і ніжний смак створюють неперевершену атмосферу тепла та радості. Випічка такого торта може стати чудовим способом потішити близьких і подарувати їм щастя.