Торт "День і ніч": Поєднання смаків, що заворожує
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта День і ніч:
- 450 гр борошна
- 200-250 гр сметани
- 200 гр цукру
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1 ч.л. соди (погасити оцтом)
Сметанний крем для торта День і ніч:
- 700 гр сметани 25-35%
- 400 гр цукрової пудри
Шоколадна глазур для торта День і ніч:
- 100 гр вершкового масла
- 6 ст.л. цукру
- 4 ст.л. молока
- 2 ст.л. какао-порошку
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування бісквіта для торта День і ніч. Вершкове масло розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння. Зняти посудину з маслом із водяної бані та залишити до повного охолодження. Сметану вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
- Через зазначений час збити сметану з цукром на невеликій швидкості до його повного розчинення. Не перестаючи збивати, влити розтоплене масло і змішувати до однорідної консистенції.
- Соду погасити кількома краплями оцту і ввести в сметанну суміш, розмішати. Просіяти до отриманої маси близько 150 гр борошна і гарненько перемішати. Половину тіста перелити в окрему миску, додати какао-порошок і розмішати.
- До світлого і темного тіста підмішати ще по 150 гр борошна (попередньо просіявши його через сито). Вимісити обидва види тіста руками і розділити кожне на три рівні частини. Розігріти духовку до 200С, деко присипати борошном або застелити пергаментним папером.
- Розкатати один із 6 шматочків тіста в коло близько 25 см у діаметрі, нерівні краї обрізати ножем (зручно це робити, приклавши до розкатаного тіста форму або тарілку відповідних розмірів). Перекласти розкатане коло тіста на деко, проколоти його в кількох місцях виделкою і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати сметанний корж за вказаної температури приблизно 8 хвилин до золотистого кольору. Тим часом розкатати наступний шматок тіста. Вийняти деко, перекласти готовий корж на тарілку, розкатане тісто покласти на деко, проколоти виделкою і відправити випікатися до рум'яності.
- Таким чином розкатати, обрізати і спекти до готовності всі коржі. Скласти їх стопкою на тарілку і залишити остигати. Приготувати сметанний крем для торта День і ніч. Сметану з'єднати в мисці з цукровою пудрою і ретельно вимішати вінчиком до однорідної кремової консистенції.
- Покласти шоколадний корж на тарілку, змастити його сметанним кремом, накрити світлим коржем і знову змастити кремом. Таким чином скласти по черзі темні та світлі коржі, промащуючи їх кремом.
- Приготувати шоколадну глазур для торта День і ніч. З'єднати в невеликій ємності всі інгредієнти для глазурі та поставити на невеликий вогонь. Помішуючи, довести суміш до закипання й одразу зняти з вогню, дати охолонути до теплої температури.
- Полити шоколадною глазур'ю торт і відправити його в холодильник мінімум на 4-5 годин (бажано на ніч). Через зазначений час вийняти готовий десерт із холодильника і дати йому постояти ще півгодини-годину в кімнатній температурі. Приємного чаювання!
Цей рецепт торта "День і ніч" гарантовано створить чудовий смаковий дует шоколаду та сметани. Ви можете експериментувати з додаванням інших начинок або прикрас для торта, щоб зробити його ще більш унікальним і привабливим. Запрошуйте гостей на чаювання і насолоджуйтеся цим неперевершеним десертом!