Рецепт: Шоколадне печиво з горіхами
Кухня
Інгредієнти:
- 100 гр чорного шоколаду
- 75 гр борошна
- 1 яйце
- 60 гр горіхів (суміш волоських, кеш'ю і лісових горіхів)
- 25 гр вершкового масла
- 1 ст.л. цукру (з гіркою)
- щіпка соди
- цукрова пудра - опціонально (близько 100 гр)
Рецепт приготування страви:
- Яйце вбити в миску і залишити в кімнатній температурі. Тим часом поламати шоколад невеликими шматочками і скласти в миску. Додати вершкове масло і поставити на водяну баню. Нагрівати шоколадно-масляну масу, помішуючи, до повної однорідності.
- Зняти миску з водяної бані й залишити остигати на 5 хвилин. Горіхи очистити, трохи обсмажити на сухій пательні та подрібнити в блендері (можна подрібнити горіхи на крихту за допомогою качалки).
- Яйце збити міксером до утворення піни. Поступово всипати цукор і збивати ще кілька хвилин до утворення пишної світлої маси. До трохи теплої шоколадної маси підмішати збите яйце з цукром. Потім додати горіхову крихту і знову перемішати.
- В окрему миску просіяти через сито борошно з содою. Підмішати борошняну суміш до шоколадної та вимісити тісто до гладкості. Обернути тісто для шоколадно-горіхового печива харчовою плівкою і відправити в холодильник. Тісто для шоколадного печива з горіхами має настоятися в холодильнику не менше ніж півтори години.
- Через зазначений час вийняти тісто з холодильника, деко застелити пергаментним папером, духовку розігріти до 180С. У плоску тарілку всипати цукрову пудру. від тіста відщипувати невеликі шматочки, формувати кульки близько 3 см у діаметрі й обвалювати їх у цукровій пудрі.
- Викласти кульки тіста в цукровій пудрі на застелене деко. Якщо тісто сильно прилипає до рук, можна змочити долоні у воді. Відправити деко в розігріту духовку.
- Випікати шоколадне печиво з горіхами близько 15 хвилин до готовності. Вийняти деко і залишити його на 15-20 хвилин остигати. Подавати шоколадно-горіхове печиво можна як теплим, так і застиглим. Приємного чаювання!
Шоколадне печиво з горіхами - це також чудова ідея для святкового столу або для особливих випадків. Воно додасть шику та елегантності вашим гастрономічним подіям. Крім того, ви можете експериментувати з іншими доповненнями, як-от цукрова глазур, шматочки фруктів або шматочки шоколаду, щоб надати печиву ще більшої різноманітності та смакових відтінків.