Рецепт тістечок на кефірі

Рецепт тістечок на кефірі
4.2
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • банка згущеного молока (близько 350 гр)
  • 300 гр борошна
  • 250 мл кефіру
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 50 гр чорного або молочного шоколаду (для глазурі)
  • 1 ст.л. коньяку/рому/віскі або 2 ст.л. лікеру/вина
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску і залишити на 5 хвилин у кімнатній температурі. Тим часом просіяти через сито борошно з какао-порошком і розмішати. Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
  2. Яйця почати збивати міксером, збивати до утворення піни. Потім, не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор. Збивати яєчну масу до пишності ще 2-3 хвилини. Влити тонкою цівкою кефір і збивати до однорідності.
  3. Підмішати суху суміш і вимісити однорідне тісто. Соду погасити кількома краплями оцту (тобто неповністю) і одразу ж додати в тісто. Один раз гарненько перемішати і вилити в заздалегідь приготовлену форму.
  4. Випікати шоколадний бісквіт на кефірі приблизно 45 хвилин. Коли бісквіт буде готовий, вимкнути вогонь, прочинити дверцята духової шафи і залишити їх у такому положенні на 10 хвилин.
  5. Після цього вийняти форму і одразу ж обережно зрізати верхівку (завтовшки близько 1 см, залишаючи по 1 см по краях). Потім, залишаючи приблизно по 1-2 см м'якоті від скоринки, вийняти з середини бісквіта всю м'якоть. Залишити все остигати на півгодини.
  6. Тим часом приготувати крем і начинку для тістечок на кефірі. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Потім збити його міксером до пишності протягом 1-2 хвилин.
  7. Не перестаючи збивати масло, влити тонкою цівкою згущене молоко. Змішувати інгредієнти для крему приблизно 2-3 хвилини, поки не досягнете однорідної консистенції. Влити алкоголь і розмішати. Додати м'якоть (попередньо подрібнити її на крихту) і ретельно збити міксером.
  8. Викласти отриману масу з м'якоті та згущеного молока в "коробку" зі скоринки бісквіта на кефірі. Накрити все раніше вирізаною кришкою і трохи придавити. Шоколад поламати невеликими шматочками і скласти в маленьку миску, поставити на водяну баню.
  9. Нагрівати шоколад, періодично помішуючи, до його повного розчинення. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати на кілька хвилин. Рівномірно покрити поверхню пирога розтопленим шоколадом і залишити тістечка на кілька хвилин остигати.
  10. Відправити бісквіт із начинкою та глазур'ю в холодильник. Тістечка на кефірі мають настоятися в холодильнику близько 4-8 годин. Чим довше тістечка стоятимуть у холодильнику, тим краще вони просочаться.
  11. Вийняти бісквіт із начинкою з холодильника, нарізати порційними шматками і подавати до чаю або кави. Смачного!

Тістечка на кефірі можна варіювати, додавши до крему або начинки фруктові пюре, ягоди, горіхи або інші улюблені інгредієнти. Експериментуйте зі смаками та текстурами, щоб створити свою унікальну версію цього десерту.