Паска без дріжджів

Паска без дріжджів
4.0
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна
  • 300 г цукру
  • 4 яйця
  • 250 г вершкового масла
  • 120 мл молока
  • 70 г ізюму
  • 10 г розпушувача тіста
  • 1 ч.л. тертої цедри лимону
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 яєчний білок, цукрова пудра та сік лимону для глазурі

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь (за півгодини-годину) разом з яйцями та молоком вийміть з холодильника, щоб всі продукти нагрілися до однакової теплої температури. Розтоплене масло збийте міксером, поступово додавайте цукор разом із ванільним цукром та збивайте на високих обертах до майже повного розчинення кристалів цукру. Не припиняючи збивати, додавайте по одному сирі яйця.
  2. Поступово всипайте просіяне через сито борошно з розпушувачем тіста та перемішуйте.
  3. Додайте молоко і знову перемішайте.
  4. Ізюм потрібно залити гарячою водою на 10 хвилин, після чого воду злити, обваляти ізюм у борошні та перемішати з тістом. На цьому етапі також додайте до тіста терту цедру лимона.
  5. Розкладіть тісто у паперові або металеві форми (металеві форми знизу потрібно викласти жиронепроникним пекарським папером), заповнивши приблизно половину об'єму. Тісто повинно займати більше половини об'єму, під час випічки утворюється "шапочка" над формами.
  6. Випікайте паски без дріжджів в духовці 40 хвилин при 180°C. Вийміть готові бездріжджові паски з духовки, дайте їм охолонути та вийміть із форм. Покрийте глазур'ю зі збитого білка, лимонного соку та цукрової пудри та посипте кондитерською посипкою. Також можна просто змішати лимонний сік із цукровою пудрою, або збитий білок із цукровою пудрою, або використовувати розтоплений шоколад. Смачного!

Додатково:

Паски без дріжжів - це традиційна випічка, яка символізує світле та радісне свято Великодня. Цей рецепт дозволяє приготувати найсмачніші паски з найменшими зусиллями. Додаючи аромат лимону та ванілі, ви надаєте їм незабутній смак та аромат. Готові паски стануть чудовим доповненням до вашого святкового столу та подарунком для близьких. Насолоджуйтесь святковими смаками та теплом Великодня!