Повидло із персиків

Повидло із персиків
4.1
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2 кг цукру
  • 1 кг персиків (без кісточок)

Рецепт приготування:

  1. Вимийте персики та видаліть кісточки. Розмеліть м'якоть персиків в блендері або м'ясорубці. Якщо бажаєте, можна видалити шкірку з персиків, щоб повидло стало більш однорідним.
  2. Перемішайте персикове пюре з цукром у великій мисці і розігрійте його на середньому вогні. Постійно помішуючи, доведіть повидло до кипіння. Готуйте приблизно 30-40 хвилин, поки повидло не досягне бажаної консистенції.
  3. Під час готування повидла простерилізуйте банки на пару, в духовці або мікрохвильовці, прокип'ятіть бляшані кришки протягом 10 хвилин. Розлийте кипляче персикове повидло по банках, закрийте кришками, переверніть дном догори, обгорніть ковдрою і залиште на ніч (до повного остигання).
  4. Розгорніть ковдру, переверніть банки у нормальне становище і зберігайте в прохолодному та темному місці.

Цікаві факти про повидло:

  • Повидло є традиційною стравою в Україні та багатьох інших країнах світу. Його можна готувати з багатьох фруктів та ягід.
  • Слово "повидло", можливо, походить від слов "вити" "крутити", оскільки повидло роблять з тих фруктів, які відокремлюють від кісточок.
  • Якщо ви любите менш солодке повидло, можна зменшити кількість цукру в рецепті. Варто пам'ятати, що цукор також є консервантом, який допомагає зберігати повидло.
  • Щоб повидло було більш гладким і однорідним, можна протерти його крізь сито після того, як воно прокип'ятиться.
  • Повидло можна зберігати від 6 місяців до року в сухому, прохолодному місці. Після відкриття банки повидло можна зберігати в холодильнику до двох тижнів.
  • Повидло є відмінним джемом для дітей, оскільки не містить жодних хімічних домішок або барвників. Воно також може бути використане як замінник цукру в деяких рецептах.

Спробуйте приготувати це ніжне та смачне персикове повидло на зиму! Воно буде додатком до багатьох страв та десертів і принесе задоволення вам та вашій родині. Смачного!