Японський бісквіт кастела
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця (+1 жовток)
- 100 г борошна
- 80 г коричневого цукру
- 60 г білого цукру
- 50 г меду
- 30-40 мл гарячої води
Рецепт приготування:
- Відокремте білки від жовтків. Додайте до 4-х жовтків ще 1 жовток (білок п'ятого яйця вам не знадобиться). Обов'язково просійте борошно тричі через сито.
- Посипте форми для випічки приблизно 1 ст. ложкою коричневого тростинного цукру. Ви можете використовувати одну велику прямокутну форму або дві середні. Якщо форма не силіконова, застилаємо дно папером для випічки, змащуємо тонким шаром масла і також посипаємо коричневим цукром.
- Розчиніть мед у 2 ст. ложках гарячої води (але не кип'ятку) і добре розмішайте до повного розчинення меду.
- Збийте охолоджені білки міксером у чистій посудині до стійких піків. Поступово додавайте суміш білого та залишку коричневого цукру, збиваючи до його повного розчинення.
- Як тільки цукор розчиниться, додайте до суміші по одному яєчні жовтки, ретельно збиваючи міксером після кожного додавання.
- Поступово додавайте просіяне борошно і збивайте тісто на низькій швидкості міксером.
- В кінці збивання влийте мед з водою і перемішайте міксером до його розчинення в тісті для бісквіту.
- Розлийте тісто по формам, проціджуючи його через сито. Постукайте по бортах та кілька разів обережно стукніть днищем форми об плоску поверхню, щоб із тіста вийшли великі бульбашки повітря.
- Випікайте японський бісквіт приблизно 50 хвилин при 160°C (або 40 хвилин при 180°C). Вийміть форми з печі, знову кілька разів стукніть днищем об поверхню і залиште до повного охолодження.
- Охолоджені японські бісквіти вийміть із форми, щільно оберніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на ніч (можна і на декілька днів). З часом в холодильнику кастела стане особливо м'якою, вологою і ароматною. Приємного чаювання!
Тепер ви готові насолоджуватись смаком цього ніжного японського десерту. Це ідеальний вибір для сімейних свят і зустрічей з друзями. Ви можете також експериментувати, додавши до рецепту різноманітні начинки або вишукані топінги. Вперед, до нових вершин кулінарії!