Японський бісквіт кастела

Японський бісквіт кастела
4.8
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця (+1 жовток)
  • 100 г борошна
  • 80 г коричневого цукру
  • 60 г білого цукру
  • 50 г меду
  • 30-40 мл гарячої води

Рецепт приготування:

  1. Відокремте білки від жовтків. Додайте до 4-х жовтків ще 1 жовток (білок п'ятого яйця вам не знадобиться). Обов'язково просійте борошно тричі через сито.
  2. Посипте форми для випічки приблизно 1 ст. ложкою коричневого тростинного цукру. Ви можете використовувати одну велику прямокутну форму або дві середні. Якщо форма не силіконова, застилаємо дно папером для випічки, змащуємо тонким шаром масла і також посипаємо коричневим цукром.
  3. Розчиніть мед у 2 ст. ложках гарячої води (але не кип'ятку) і добре розмішайте до повного розчинення меду.
  4. Збийте охолоджені білки міксером у чистій посудині до стійких піків. Поступово додавайте суміш білого та залишку коричневого цукру, збиваючи до його повного розчинення.
  5. Як тільки цукор розчиниться,  додайте до суміші по одному яєчні жовтки, ретельно збиваючи міксером після кожного додавання.
  6. Поступово додавайте просіяне борошно і збивайте тісто на низькій швидкості міксером.
  7. В кінці збивання влийте мед з водою і перемішайте міксером до його розчинення в тісті для бісквіту.
  8. Розлийте тісто по формам, проціджуючи його через сито. Постукайте по бортах та кілька разів обережно стукніть днищем форми об плоску поверхню, щоб із тіста вийшли великі бульбашки повітря.
  9. Випікайте японський бісквіт приблизно 50 хвилин при 160°C (або 40 хвилин при 180°C). Вийміть форми з печі, знову кілька разів стукніть днищем об поверхню і залиште до повного охолодження.
  10. Охолоджені японські бісквіти вийміть із форми, щільно оберніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на ніч (можна і на декілька днів). З часом в холодильнику кастела стане особливо м'якою, вологою і ароматною. Приємного чаювання!

Тепер ви готові насолоджуватись смаком цього ніжного японського десерту. Це ідеальний вибір для сімейних свят і зустрічей з друзями. Ви можете також експериментувати, додавши до рецепту різноманітні начинки або вишукані топінги. Вперед, до нових вершин кулінарії!