Бісквіт дакуаз (мигдальний)

Бісквіт дакуаз (мигдальний)
4.2
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 160 г білків (приблизно 4 штуки)
  • 120 г цукру (подрібненого)
  • 100 г мигдального борошна
  • 60 г цукрової пудри (+ 1 ст.л. для посипки)

Рецепт приготування:

  1. Мигдаль очистити від шкірки, підсушити на сухій сковорідці і подрібнити в борошно за допомогою кавомолки або блендеру. Змішати мигдальне, пшеничне борошно і цукрову пудру.
  2. Охолоджені яєчні білки збити міксером до утворення густої піни. Не перестаючи збивати білки, додати дрібний цукор та збити до м'яких піків. При перевертанні миски білки не повинні випасти з неї.
  3. Додати до збитих білків борошняну суміш і замішати кількома рухами тісто. Довго не мішати, щоб воно не втратило свою пухкість. Приготувати аркуші паперу для випікання, нарисувати на них кола з діаметром 18-20 см. Перевернути намальованою стороною вниз на лист (щоб олівець не відбився на бісквіті).
  4. За допомогою кондитерського мішка або пакета з відрізаним куточком "намалювати" спіралевидні кола в межах намальованого кола. З вказаної кількості тіста виходять 4 бісквіти. Посипати бісквіти половиною цукрової пудри через сито, залишити на 5 хвилин. Через 5 хвилин посипати бісквіти залишком пудри і знову залишити на 5 хвилин.
  5. Випікати дакуаз необхідно в духовці при 180°C протягом 15-20 хвилин. Після випікання перенести вироби разом із папером на решітку і залишити до повного охолодження. Охолоджений бісквіт відокремити від паперу і використовувати за призначенням.

Цікаво:

Бісквіт дакуаз отримав свою назву на честь французького кондитера Луїза Кандіко, який працював в ресторані "Кафе де ла П'ять де Л'опера". Він створив цей ніжний десерт на честь опери "Лючія ді Ламмермур". Попробуйте цей рецепт і відчуйте нотки романтики та вишуканості в кожному шматочку!