Бісквіт дакуаз (мигдальний)
Кухня
Інгредієнти:
- 160 г білків (приблизно 4 штуки)
- 120 г цукру (подрібненого)
- 100 г мигдального борошна
- 60 г цукрової пудри (+ 1 ст.л. для посипки)
Рецепт приготування:
- Мигдаль очистити від шкірки, підсушити на сухій сковорідці і подрібнити в борошно за допомогою кавомолки або блендеру. Змішати мигдальне, пшеничне борошно і цукрову пудру.
- Охолоджені яєчні білки збити міксером до утворення густої піни. Не перестаючи збивати білки, додати дрібний цукор та збити до м'яких піків. При перевертанні миски білки не повинні випасти з неї.
- Додати до збитих білків борошняну суміш і замішати кількома рухами тісто. Довго не мішати, щоб воно не втратило свою пухкість. Приготувати аркуші паперу для випікання, нарисувати на них кола з діаметром 18-20 см. Перевернути намальованою стороною вниз на лист (щоб олівець не відбився на бісквіті).
- За допомогою кондитерського мішка або пакета з відрізаним куточком "намалювати" спіралевидні кола в межах намальованого кола. З вказаної кількості тіста виходять 4 бісквіти. Посипати бісквіти половиною цукрової пудри через сито, залишити на 5 хвилин. Через 5 хвилин посипати бісквіти залишком пудри і знову залишити на 5 хвилин.
- Випікати дакуаз необхідно в духовці при 180°C протягом 15-20 хвилин. Після випікання перенести вироби разом із папером на решітку і залишити до повного охолодження. Охолоджений бісквіт відокремити від паперу і використовувати за призначенням.
Цікаво:
Бісквіт дакуаз отримав свою назву на честь французького кондитера Луїза Кандіко, який працював в ресторані "Кафе де ла П'ять де Л'опера". Він створив цей ніжний десерт на честь опери "Лючія ді Ламмермур". Попробуйте цей рецепт і відчуйте нотки романтики та вишуканості в кожному шматочку!