Солодке варення з черемхи: ніжний смак для вашого столу

Солодке варення з черемхи: ніжний смак для вашого столу
4.1
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг черемхи
  • 1 ч.л. лимонної кислоти

Рецепт:

  1. Ягоди черемхи перебрати, промити і обсушити. Пропустити черемху через м'ясорубку двічі, перекласти в каструлю і додати цукор. Поставити каструлю на вогонь.
  2. Проварити варення з черемхи до закипання, помішуючи, і зняти каструлю з вогню. Після повного охолодження повернути каструлю на вогонь і довести варення до кипіння, безперервно його помішуючи.
  3. Знову зняти каструлю з плити і залишити вистигати. Таким чином проварити варення ще раз і залишити вистигати. Банки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
  4. Повернути каструлю на вогонь, довести черемхове варення до кипіння і проварити протягом 5 хвилин, додати лимонну кислоту і перемішати. Розкласти гаряче варення по банках, закатати їх кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою.
  5. Коли банки повністю охолонуть, можна буде прибрати їх на зберігання в темне прохолодне місце. Зберігається домашнє варення з черемхи близько 1,5 років.

Черемхове варення - це справжнє диво літа! Насичений фруктовий аромат і ніжний смак зроблять ваші сніданки незабутніми. Помістіть трохи цього варення на свіжоспечений хліб, його аромат заповнить вашу кухню. А ще варення з черемхи має корисні властивості - воно багате на вітамін С та антиоксиданти, які допомагають зміцнити імунітет. Завдяки правильному зберіганню ви зможете насолоджуватися цим дивовижним варенням ще довгий час. Пам'ятайте, що натуральні продукти завжди найкращі для вашого здоров'я та задоволення. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся літнім смаком у будь-яку пору року!