Яблучне повидло в мультиварці: смачний і простий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг яблук
- 0,5 л чистої води
- 600-800 гр цукру (за смаком)
- 1 середній лимон
Рецепт приготування:
- Яблука ретельно вимити і зняти шкірку овочечисткою або ножем. Очищені яблука очистити від серцевини і порізати м'якоть великими часточками. Скласти яблучну м'якоть у мультиварку, а шкірку в каструлю.
- Влити в мультиварку з яблуками приблизно 80 мл води і встановити режим Випічка на півгодини. У каструлю з яблучною шкіркою влити решту води і поставити на вогонь. Проварити яблучний відвар зі шкіркою протягом 20 хвилин і залишити на 5 хвилин застигати. Процідити гарячий яблучний відвар через сито.
- Після звукового сигналу відкрити кришку і розім'яти яблука до пюреподібного стану дерев'яною лопаткою, картоплем'ялкою або протерти через сито. Лимон покласти на 5 хвилин у гарячу воду, потім вичавити з нього сік і процідити його через сито.
- Додати в мультиварку до яблучного пюре цукор, влити лимонний сік і ретельно перемішати. Потім влити близько 180 мл яблучного відвару, знову перемішати і закрити кришку.
- Готувати яблучне повидло в мультиварці від 40 до 60 хвилин у програмі Випічка. Тим часом простерилізувати банки і прокип'ятити протягом 8 хвилин кришки.
- Коли консистенція повидла вас буде влаштовувати, можна вимкнути мультиварку і розкласти повидло з яблук по банках. Закатати їх кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Після повного охолодження банок можна прибрати їх на зберігання в темне прохолодне місце до решти заготовок на зиму.
Насолоджуйтеся смачним і ароматним яблучним повидлом, яке можна використовувати для приготування десертів, випічки або просто насолоджуватися ним із чашкою чаю. Це чудова заготівля на зиму, яка наповнить ваш дім теплом і ароматом яблук.